Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Marijan Rističević

Marijan Rističević

Srpska napredna stranka

Govori

Zahvaljujem.

Hoće neko da smiri ovo marvinče preko ili će da se dernja sve vreme?

Dame i gospodo narodni poslanici…
Dame i gospodo narodni poslanici, ovo nije ništa, on ume i da se valja ispod klupe.

Gospodin Aleksić je glasao za sve zaključke Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Nepoštovanje tih zaključaka u delu razvoja stočarstva verovatno je prethodnog ministra koštalo funkcije.

Dakle, jedan od zaključaka je bio da naša biljna proizvodnja, ekspoze mandatara je govorio o tome da 70% naše poljoprivredne proizvodnje služi kao sirovina za strane prerađivačke industrije. Verovatno da prethodni ministar nije dovoljno pažnje posvetio zaključku Odbora koji je govorio da naša biljna proizvodnja treba da bude posvećena direktno prerađivačkoj industriji ili indirektno kroz razvoj stočarstva, preradu mesa, mleka, jaja i meda.

Mislim da je to bio razlog zašto se mandatar opredelio za neko drugo rešenje, a za taj zaključak je glasao i gospodin Aleksić, što je naravno meni kao predsedniku dalo neku moć o kome on govori veoma pežorativno.

Hajde da ga podsetim s obzirom da je država nepravedna prema njemu da je on, recimo, kao poljoprivrednik koji obrađuje daleko mnogo manje zemlje nego ja dobio je 10 puta veće podsticaje od mene kao predsednika Odbora. Toliko o zloupotrebi ove vlasti po pitanju poljoprivrede.

Da podsetim, dobio je traktor, Počekovina, da ne govorim sve na koje načine je pravio zasade, gde će proći auto-put da to sve unovči, njegove zloupotrebe da ne govorim, jer vrlo je kratko vreme.

Na kraju, govorio je nešto o auto-putevima, o milionima. Kod njih nije bilo ni miliona, ni auto-puteva. Jedini auto-put koji je u njihovo vreme vodio, bio je auto-put u Đilasove i njihove džepove. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, reklamiram članove 103, 106, 107. i 109.

Gospođo predsedavajuća, vi niste bili ovde prisutni, ali gospođa nosilac liste opozicione je ovde govorila mimo dnevnog reda, o mafiji, drogama, kokainu, Kolumbiji, pa da kažem da je ona vrlo kvalifikovana za to.

Ovo je Novak Filipović, narko diler iz Pančeva. Drugar nosilje liste koja ga je kao pokrajinski sekretar finansirala iako je znala da je narko diler. Prebacila mu je milione dinara. Kao javni funkcioner finansirala je narko dilera.

Ovde je njen šef ili kako to da nazovem, drug riđi. Evo ga ovde sa istim Novakom Filipovićem, slikano, fotografisano u Pančevu. Da li je Novak Filipović narko diler ili nije, pravosuđe kaže da jeste.

Ovde je izvesni Milutin Bakić iz Kuršumlije. Sedi pored njenog šefa. Narko diler sa 66 kilograma uhapšen 2020. godine sa 114 paketa u kamionu. Da li je ovo narko diler, da li je ovo mafija?

Još nešto. Njenog šefa Zoran Đinđić nije smeo da primi u partiju. Dok je Đinđić bio živ on nije mogao da uđe u DS, niti da se obogati, ali kad je Đinđić ubijen od strane Zemunskog klana on se našao u toj partiji i debelo obogatio, posle ubistva.

Dame i gospodo, ovo je Vlada Japanac. Sa nasmejanim pripadnikom Zemunskog klana je njen šef, šef nosilje liste, gospodin Dragana Đilas, nasmejan. Verovatno se zahvaljuje Vladi Japancu na ubistvu premijera, a svi znamo da je to učinio Zemunski klan.

Dame i gospodo, da zaključim. Nema evropske zemlje u kojoj bi nekome ko je sarađivao sa narko dilerom bilo dozvoljeno da se bavi javnim poslovima, tim pre što je od tog narko dilera tražio da protera novinara iz njenog rodnog mesta.

Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, pomenula me je gospođa. Očigledno da nisam dobar dečko.

Dame i gospodo narodni poslanici, niko iz SNS sa izborne liste ne valja, ali samo jedan koji je narko diler, koji je osuđen kao narko diler, e taj je dobar dečko. Ona kaže, a prilikom suđenja je to i pronađeno u njegovim telefonima, gde ona traži da joj učini uslugu i da pomenutog novinara iseli iz Pančeva, odnosno da joj učini tu vrstu usluge.

Gle čuda, njen šef se slikao sa dobrim dečkom. Dakle, ovde imate Dragana Đilasa sa istim tim narko dilerom, sa dobrim dečkom i gle čuda, dobri dečko je tek kada je osuđen i kada je priznao delo koje mu se stavilo na teret, e onda je navodno postao član SNS. Ali gle čuda, ona i dalje tvrdi da je dok je bio sa njom, bio dobar dečko, a finansirala ga je, čovek je bio valjda bodi bilder itd. verovatno da je ona na određen način cenila njegovu sportsku aktivnost, posebno ovu koja se ticala droge.

Dakle, ona je tom dečku, dobrom dečku, prebacila milione dok je vršila javnu funkciju. Ali, šta je sa ovim Bakićem? Opet njen šef, sa nekim dobrim dečkom sa 66 kilograma droge i 114 paketa, to je takva količina bila da je morao da preveze to kamionom. Toliko o njihovoj pravdi. O priči o Jovanjici, o bogu ocu itd, ali oni ne izlaze iz druženja sa narko-dilerima, a posebno gospođa koja je tražila, a bavila se javnim poslovima, i dalje se bavi javnim poslovima, tražila da kao bivša… (Isključen mikrofon.)
Dame i gospodo narodni poslanici, ovde je rečeno da ne znamo razliku između krave i bika. Kad pogledam u njegovom pravcu, vidim razliku. Ja sam inače poljoprivrednik i bavim se stočarstvom. Poljoprivrednik od malih nogu, pet puta sam biran za predsednika Odbora za poljoprivredu. Kada sam prvi put biran, evo ga opet ovo marvinče, nemojte tresti glavom čuje vam se klepetuša.

Dame i gospodo narodni poslanici, pet puta sam biran, kada sam došao podsticaj u poljoprivredi je bio 19,5 milijardi. Danas su 114 milijardi. Pet puta sam biran. Ja zahvaljujem nosiocu Izborne liste i da kažem, kada je rodna ravnopravnost u pitanju, onda neko ko je ženskog pola je nosilja ili nosilica. Nemojte da se ljutite ako to shvatate kao uvredu, ja se izvinjavam, ali pet puta sam biran, pet puta smo uvećali podsticaj. Zahvaljujem nosiocu Izborne liste i ministru finansija što su uvek našli razumevanja za to. Kada prekardašimo i 20%, oni uvek nađu i dodaju neki novac.

Dame i gospodo narodni poslanici, poslanik koji je govorio o izdaji i trideset srebrnjaka, pa vaš šef je izdao, prodao ne veru za večeru, već i veru i večeru. On je izdao za jednu hrvatsku Putovnicu, NATO pakt. Naša armija ima Kornet, to je ubica tenkova, pouzdanost 97%, NATO pakt ima ubicu tenkova koji je pouzdaniji 100% i zove se Bego Putovnica, hrvatski časnik. Ja da sam na njegovom mestu posle izdaje 33.891 vojnika i uništenja 200 tenkova, ja bih se ubio.
Dame i gospodo narodni poslanici, vi se svakako sećate Dušana Petrovića. Očigledno kad su oni vladali, Dušan Petrović je imao i te kako veze sa poljoprivredom.

Gospodin Martinović je dok je bio narodni poslanik, a i bavi se poljoprivredom u Rumi, o čemu sam se lično uverio, uvek podržavao Odbor za poljoprivredu i nema poljoprivrednika koji je imao problem a da ga on kao šef kluba nije primio i razgovarao sa njim. Daleko više ima veze sa poljoprivredom nego što je to imao Dušan Petrović, onaj lopov Milosavljević, koji je uhapšen, onda onaj lopov malopre koji je opljačkao Azotaru. A znate zašto su opljačkali Azotaru? Ja ću vam reći, gospodine koji ste govorili pre mene, Azotara je opljačkana, dakle, neko je hapšen zbog Azotare, koja je i te kako bila potrebna našoj poljoprivredi. Time je naneta šteta, ekonomska šteta poljoprivredi. Naravno da oni to neće priznati.

Znate li šta je stvarni razlog bio? Postojalo je u okruženju mineralno đubrivo koje je radioaktivno, koje je imalo četiri puta veću radioaktivnost nego što je dozvoljeno. Da bi se to uvezlo, Azotara u Pančevu, a „Ces Mekon“ je pažljivo to gledao, dakle, i gospodin iz „Ces Mekona“ koji je malopre govorio, i njegov otac, ja mislim da je otac bio hapšen. Oni su to pažljivo pratili i onda su Azotaru kaput i uvezli 150 hiljada tona radioaktivnog đubriva. Time su na određen način mogli kontaminirati gotovo 700 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta.

Prava je sreća u nesreći što su toliko pljačkali seljake, radnike itd, da nisu iz ekonomskih razloga upotrebili to đubrivo u količinama od 250 kilograma po hektaru do 500, jer bi time stvarno kontaminirali poljoprivredno zemljište.

E, to su njihovi ministri imali veze sa poljoprivredom, tako da njegove tvrdnje apsolutno ne stoje. Hvala.
Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, ko je naučio da igra kako drugi svira, taj lako nađe gazdu svirača.

Ovo govorim za prethodnog govornika zato što ih finansira Haki Abazi i Rokfeler fondacija. Dakle, oni finansiraju i zato studentu koji je govorio pre mene lako naći gazdu svirača. Ja baš nemam sluha, pa ću kao Srbin govoriti u korist svoje dražve.

Dame i gospodo, kada neko studira 24 godine, taj je ispunio uslov za penziju. Uslov za penziju je 15 godina. Ovo je jedinstven slučaj. Student penzioner. Ni zvanja, ni znanja koje treba da prenese. Ni proizvodnje, ni usluga. On priča o BDP-u, šta treba raditi itd. On sve zna, a pri tome još uvek studira.

Dame i gospodo narodni poslanici, treba da nam objasne ekolozi čime se oni bave. Nije ekolog onaj koji kaže da je reka prljava, već onaj koji pomogne da se reka očisti. Nije ekolog onaj koji kaže drveće se suši, već onaj ko ga zasadi. Ovaj tamo muškatlu jednu nije zasadio i on priča o zaštiti životne sredine.

Malopre je pričao o vodama, pa ekolozi ne piju vodu, pa oni su naklonjeni, jel, drogama, kako beše onaj Miketić, Meketić, nemam pojma, da. Ćuta je naklonjen vinjaku. Ćuta je imao sreće što nije dobio elektranu, pa njega bi pijanog struja ubila sigurno.

Dame i gospodo narodni poslanici, vidim da sam izazvao pažnju, ali treba da mi objasne zašto su oterali ekolozi investitora koji je hteo da proizvodi električne automobile? Kakvi ste vi ekolozi kada ste iz Inđije proterali Volvo koji je trebao da investira 1,2 milijarde evra u proizvodnju?
Nemoj da mi oduzimaju vreme.

Električnih automobila 250.000 godišnje Volvo je trebao da proizvodi u Inđiji, gde smo bili usvojili prostorne planove po parametrima koje nam je Volvo dao, a onda su oni godinu dana po nalogu Rokfelera, Nemaca i Haki Abazija, od koga su dobijali pare, igrali kako drugi svira i na takav način, tada je Vlada odustala od litijuma, gospođo Brnabić, investitor je napustio investiciju vrednu 1,2 milijarde. Kakvi ekolozi sprečavaju da u ime zaštite životne sredine neko u Srbiji ne proizvodi električne automobile?

Oni kažu ovako – privreda ne radi, narod je siromašan, narod umire od zagađenja vazduha. Pa, čekaj, ako privreda ne radi, što je vazduh zagađen? A, možda zbog automobila. Pa, čekaj ako je narod siromašan, odakle mu toliko automobila? Dobro, ako je toliko automobila, što ste protiv električnih automobila?

Ja se sećam za vreme ove njihove vlasti svi smo se grejali na solarnu energiju i svi smo vozili električne automobile i to je bio veliki napredak. Fond plata u njihovo vreme godišnje je bio šest milijardi. Fond plata, ministre Mali, u njihovo vreme je bio šest milijardi, ko je imao platu kada sve sabereš šest milijardi. Danas je godišnji fond plata 24 milijarde i oni tvrde da je sada gore nego što je bilo ranije.

Da se na kraju osvrnem na poljoprivredu. Ja i dalje tvrdim i poštujem zaključke odbora naša poljoprivredna proizvodnja, naša biljna proizvodnja mora biti namenjena našoj prerađivačkoj industriji, a ne tuđoj, jer je tako vredi podsticati, ukoliko stvaramo veću vrednost. Svaki izvezeni kilogram žitarica, a to izvozimo, je šteta po državu i društvo od jedan evro. Za kilogram žitarica možete dobiti do 20 evro centa. Za prerađeni kilogram žitarica kroz stočarstvo meso, mleko, med, jaja itd. ili kroz skrob itd. možete da prihodujete 1,26 evra, što izvozno-uvozni bilansi potvrđuju. I dalje tvrdim da to treba da ostvarimo.

Dame i gospodo, na kraju da kažem, ja sam govorio pre četiri, pet godina da Srbiju niko ne može srušiti spolja ukoliko im neko ne pomogne iznutra. Oni koji su nas 90-ih spolja ugrožavali, našli su unutra igrače koji im iznutra potpomažu. Dakle, oni koji su nas 2000. godine potkradali i nažalost, ja sam bio u pravu, ali ipak nesrećnike pozivam da se ujedinimo. Bolje da uspemo ujedinjeni, nego da propadnemo pojedinačno razjedinjeni. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, ima izreka da pijanci i deca ne lažu. Ovo je jedinstven slučaj. Ja sam mislio da je ta izreka tačna.

Ali, gospođo predsedavajuća, čisto da kažem da su ovi poljoprivrednici stvarno došli pred Gradsku skupštinu i stvarno su došli traktorima, dvojica, zapamtite, dvojica, ali znate na kojim traktorima? Traktor je „Fendt“, jedan košta 300.000 evra.

Znači, ova zla vlast je omogućila da poljoprivrednici u protest protiv Vlade koja će tek biti izabrana dođu sa traktorima koji su vredni 300.000 evra. Za vreme dok su vladali ovi njegovi, koji su sad pobegli u ekologe, žuto-zeleni aktivisti, komunisti, šta su, ustanici ili ustaše, ne znam šta znači Ekološki ustanak, kad su oni vladali, ma ni sa ručnim kolicima nisu mogli doći pred Vladu ili u proteste. Nisu imali čime da dođu. Ja se ponosim time što je neko u proteste došao sa mašinama koje vrede 300.000 evra. Znači da ova Vlada vredi, da smo im stvorili uslove da kupe nove mašine.

Da na kraju ja ne dužim, ja sam mislio da je nama potreban alkometar zbog prethodnog govornika, sad vidim da je to malo, treba i blesimetar. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, reklamiram članove 103, 104, 105, 106. i 107.

Strpljivo sam čekao na povredu Poslovnika jedno 15 minuta. Dakle, gospodine predsedavajući, u buduće molim vas da obratite na to pažnju.

Javio sam se zbog vređanja profesora Atlagića.

Dakle, ja moram reći da su Srbi sa Kosova i Metohije, iz BiH, iz bivših jugoslovenskih republika silom prilika, rasturanjem Jugoslavije, složićete se svi, ostali bez jedinstvenog državljanstva, a da to se nije desilo njihovom željom ni krivicom. Za razliku od nekih Francusa, koji su svojom željom postali dvojni državljani, odnosno uzeli državljanstvo one druge zemlje i tako im Srbija postala rezervna država.

Gospodin koji je grubo vređao Atlagića je govorio i o nekoj izdaji, pa da vidimo kakva smo mi to čudna vrsta izdajnika. Jedni nam kažu da nismo dovoljno Rusi, drugi nam kažu da nismo dovoljno Evropljani. Valjda smo izdajnici zato što smo dovoljno Srbi?

Nismo mi pustili Kurtija i 2.108 terorista. Nismo mi puštajući ove, hapsili političko i vojno rukovodstvo i oficire i vojnike koji su branili Kosovo i Metohiju. To su radili oni. Nismo mi, gospodine predsedavajući, imenovali onog visokog hrvatskog časnika za načelnika Generalštaba. To su oni uradili. Nismo mi bili vlast 2008. godine. Kosovo nikad ne bi proglasilo nezavisnost da smo mi bili vlast. Nismo mi bili izdajnici, a oni neka se zamisle.

Ne tražim da se glasa.

Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, gle čuda, prethodni govornik kada je nabrajao sve poslanike koji imaju dvojno državljanstvo, zaboravio je visokog hrvatskog časnika, „Begoje“, kako beše, što je učestvovao u bici za putovnicu. Jedinu bitku koju je dobio, taj visoki časnik, je bila bitka za putovnicu. Zato je on „Begoje putovničar“. Dakle, njega je, gle čuda, zaboravio. Verovatno tu miriše na neku koaliciju.

Dame i gospodo narodni poslanici, po pitanju Kosova i Metohije, a reklamiram član 27. znači predsedavajući upravlja sednicom, zaboravio je da prekine Miloša Jovanovića ne zato što je junački pobegao 1999. godine na agresorsku strana, njemu Francuska nije rezervna domovina, njemu je Srbija rezervna domovina, jer u Francuskoj sigurno ne radi ovo što radi ovde. Verovatno tamo ima izborno pravo koje osporava Srbima iz Republike Srpske.

13/3 DJ/MT

Ali, gle čuda, ja se ne ljutim ne što su Kurtija oslobodili, ne toliko što su oslobodili Kurtija i 2.108 terorista. To on, eto, kao ne zna, mogu ja da se ljutim, eto on to nije shvatio da je to bitno, ali ima tu još nešto, ono zbog čega sam ja zabrinut da može ponovo da se desi. Dakle, njegov predsednik u koga se kune, Koštunica, postao je predsednik, evo neka me ispravi kolega Dačić, postao je predsednik SRJ tako što je prethodno Srbima osporio sa Kosova i Metohije glasačko pravo, da li je tako gospodine Dačiću? Dakle, da bi postao predsednik SRJ odbio je sve glasove Srba sa Kosova i Metohije.

14/1 AL/LŽ 12.20-12.30

Tako je postao predsednik. Tako je dobio u prvom krugu više od polovine glasova, i to je sramota kada oni nastavljači te tradicije pričaju o pravima građana Srba sa Kosova i Metohije. Zato smatram da treba da se izjasnimo o njegovom ponašanju u danu za glasanje. Hvala.
Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, ja se radujem što moja pokojna majka nije bila ponovo žrtva prethodnog govornika. To je čovek koji je meni opsovao nekoliko puta majku na prethodnoj sednici i pri tome nekoliko puta i zapretio.

Dokaz navodnog njegovog ne kažnjavanja je i to što tužilaštvo ni jednog trenutka nije pitalo, a bilo je 300 svedoka, da li treba da procesuiraju krivično delo pretnje? Koliko znam, pretnja je krivično delo, sem ako ga ne učini miljenik tužilaštva i sudova, Dragan Đilas. Dakle, čuvenom reformom i deformom za njegovo vreme imamo sudije koji su maltene članovi njegove stranke, a „Proglas“ je najbolji dokaz za to.

On nije kažnjen, ali sam zato ja kažnjen za govor u Narodnoj skupštini, a on nije kažnjen ni za pretnju. Dame i gospodo, on je rekao i reklamiram član 103, on je rekao i sledeće – tri tačke. Ja sam razumeo – tri pljačke, da je on govorio o tri pljačke koje je izvršio prilikom bogaćenja na seckanju magle. Dakle jedna tačka je RTS, gde je prodavao emisije itd. Druga tačka je prodaja reklama, a treća tačka je most na Adi.

Zamislite čoveka koji je dok je bio „kradonačelnik“ u svojim firmama prihodovao 700 miliona evra, a na ovom javnom delu dok je bio „kradonačelnik“ zadužio Beograd 1,16 milijardi. Znači, sa privatnom firmom bio uspešan, ali je nemilice pljačkao ono što je bilo u javnom sektoru i napravio takav minus.

Da zaključim svoj govor sledećom činjenicom, njegov kolega ministar, za vreme dok je bio ministar Velja Ilić je rekao: „Đilas je…“ Da ne citiram Velju Ilića do kraja, ali se sa njim u potpunosti slažem. Hvala.
Vratite mi vreme, ovi galame.

Dame i gospodo narodni poslanici, pre svega dragi naši gledaoci, vi koji gledate, vi koji morate da gledate ovo preko što ja vidim, ja mislim da neke od njih treba nositi u kavezu, ali Bože moj.

Gospodine predsedavajući, ispred ovog vašeg stola imate Ustav iz 1835. godine. U tom Ustavu piše ko može da bude deputat. Jedna od osobina kaže treba da budu najrazumniji. Da li ovi vama liče na te najrazumnije, a ja mislim da nerazumnima ne možemo da objasnimo da su nerazumni. Da se to može oni ne bi ni bili nerazumni.

Dame i gospodo, ja ne znam zašto prethodni govornik ovlašćeni iz poslaničke grupe nije u Drajzerovoj. Dakle, on umesto u Drajzerovoj da se leči od alkohola, on u Skupštini. Preko puta pijan Ćuta, knedle guta, očima koluta.

Dame i gospodo, ovo je njegov Šreder, zaboravio je samo nešto. Ova slika je od pre nego što je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade. Ovo je slika iz doba vladavine njegovog riđeg gospodara čiji je on postao dvorski sluga. Ovo su slike iz tog vremena. Ovo je Boris Tadić sa Šrederom. Dakle, oni su ga oslobodili odgovornosti, oni su ga legitimisali. Ma vi mislite da pijanci i deca ne lažu, ali ti lažeš.

Dame i gospodo, ovde su sa Ružicom Đinđić Šredera ni manje ni više već odveli u crkvu, u crkvu ste ga vodili, a sada prigovarate zašto smo mi dobri sa osobom koju ste vi legitimisali.

Dame i gospodo narodni poslanici, država je složen i dugo pravljen proizvod. Država je zajednica ljudi. Država nije vlasnik naroda. Narod je vlasnik države i narod na izborima odlučuje kome će svoju imovinu poveriti.

Očigledno je, a narod to dobro vidi, da njima to nikako ne može da poverite. Postojala su dva perioda, dame i gospodo, u novijoj istoriji ove države.

Evo ga opet pijan Ćuta očima koluta, knedle guta.

Postojala su dva perioda. U jednom periodu, imam ja svoje fotografije, dame i gospodo, u jednom periodu od 90-ih spolja su nas ugrožavali. Ugrožavali su naše nacionalne interese, otimali nam teritoriju i uvodili sankcije.

Dame i gospodo, a 2000. godine, došli su ovi ili ovi koji su sa onima, Đilasom i ekipom, koji su 2000. godine vršili vlast. Dok su nas ovi 90-ih godina spolja ugrožavali, otimali teritoriju, 2000. godina ovi su nas potkradali, bolje reći krali. Šta se desilo u proteklih nekoliko godina? Udružili su se oni koji su nas 90-te godine ugrožavali i udružili se sa ovima koji su nas 2000. godine potkradali. Iste su želje onih koji su nas 90-te godine ugrožavali, ponovo bi da ugroze naše vitalne nacionalne interese, a ovi što su nas potkradali 2000. godine, oni bi dopustili da se to nama desi pod uslovom da eto oni vrše vlast i nastave juriš na džepove naših građana.

Dame i gospodo, Srbiju ne mogu srušiti spolja ako im neko ne pomogne iznutra. Koliko ja vidim ovi spolja su i te kako voljni.

Da vas podsetim da je Nedićeva vlada bila okupaciona. Nedić je pristao da bude okupator u svojoj zemlji, ali okupacija je već bila izvršena. Dakle, silom prilike neko je morao da bude predsednik Vlade. U toj okupiranoj državi Nedić je pristao da bude, i žigosan je kao izdajnik, a ja vas pitam - kako da žigošemo one koje su sada tražili okupaciju? Traženje međunarodne istrage, traženje okupacije, to je narušavanje nezavisnosti, to je krivično delo iz člana 305. za koji je predviđeno 15 godina zatvora. Da sam vam ja malo više vlast, svi bi vi meni išli na tih 15 godina jer suštinski ugrožavate nezavisnost Republike Srbije.

Dame i gospodo narodni poslanici, Njegoš je rekao – ne bojim se ja vražijeg skota ma da ga je ko na gori lista, ja se bojim zlo domaćega. Verovatno je čovek bio vidovit i predvideo šta se sve može desiti u našem narodu.

Dame i gospodo, mi danas imamo njihovu predstavu. Oni govore o krađi izbora. Ja znam jednog lopova koji je krao izbore. Hoćete da vam kažem ko je taj lopov koji je krao izbore? Lopov koji krade izbore, krade mandate, jel tako? Ja znam jednog riđeg gospodara na čijem dvoru ste svi vi sada. Ja znam tog riđeg gospodara koji je, gde je Bulatović, pokrao, prevario Bulatovića za stranku. Evo neka vam on kaže. Uzeo je stranku od Bulatovića i prevario ga, ali istovremeno bez obzira što nije na izborima osvojio mandate, formirao je ovde poslanički klub od pet narodnih poslanika za koga je potrebno 70 hiljada glasova dobiti na izborima i zato vas pitam – ko je zasigurno bio kradljivac glasova? To je bio vaš riđi gospodar i to gospodin Bulatović može da potvrdi. Njega je prevario za stranku, a poslanike je preko svoje N1 i Nove S televizije na određeni način primorao da budu vidljivi, da budu sa njim na njegovom dvoru i oni su pristali na tu krađu koja je po poslaniku teška 14 hiljada.

Da li se varam ili ne? Tamo se smeje ovaj bečki dečak sa onog Hora bečkih dečaka. On se smeje. On se smeje i kada je ovaj govorio o izdaji, a da pitamo ko je to u februaru mesecu 2008. godine išao u Američku ambasadu i tražio da Albanci samo prolongiraju proglašenje nezavisnosti do drugog kruga izbora da Tadić bude izabran i tom prilikom govorio kako je Amerika svetionik demokratije? Sada je ovde u Beogradskoj skupštini promenio stranke, promenio je prebivalište, Boga oca je promenio, još samo pol nije promenio, ne bi me iznenadilo i da to uradi.

To su oni i oni nam pričaju o krađi izbora. Ja znam ko je pokrao glasove. To sam vam rekao, a nadam se da će i gospodin Bulatović na određeni način to potvrditi.

Vi ste govorili da pijani Ćuta je bio dremao, sada je i te kako aktivan.

Dame i gospodo, imamo Titovog goniča, Vladetu Jankovića. Kaže – naložio je studiju izvodljivosti rušenja, prebacivanja spomenika Stefanu Nemanji. Pa vi osnivača maltene srpske države vi želite da bacite u Marinkovu baru i onda se iznenađujete.

Nedić, o kome sam govorio, Nedić je bio okupacioni predsednik Vlade, ali je spašavao Srbe preko Drine. To su činjenice. Spasio je na hiljade, na desetine hiljada Srba preko Drine, a ovaj tamo general koji nije pametan ni posle bitke, on traži da Srbi nemaju pravo na glasaju. Ne samo on. Traži da Srbi i Republike Srpske i BiH, državljani Bosne nemaju pravo da glasaju u Srbiji. Evo šta kaže on, šta kaže još Ponoš, da ne kažem, kaže da su Srbi u Srebrenici počinili genocid. To kaže general koji nije pametan ni posle bitke.

Šta kaže gospođa nosilja izborne liste? Šta kaže gospođa nosilja? Kaže – zahtevam rezoluciju da se osudi genocid koji su izvršili Srbi u Srebrenici. To ste vi. To je vaše. Ja sam samo ogledalo koje vam pokazuje vaše ružno lice. Dogovor oko Kosova itd.

Nije za mene Ćuta strani plaćenik. Nije Ćuta strani plaćenik. Ne nije, on je šiptarski plaćenik. Ovde je priznao da od Hatija Abazija, poslanika Samoopredeljenja, je dobio novac. On nije strani plaćenik. Za mene su šiptari sa Kosova unutrašnje pitanje Srbije i za zato nije strani, već samo šiptarski plaćenik.

Dame i gospodo, u ovom prvom delu da zaključim, naša sveta zastava na kojoj su orlovi ne može da bude predstavljena kokošanerima. Vi da dođete na vlast naša bi himna bila – Bože sačuvaj, a naša lepa trobojka bi bila zastava bele boje. Naš narod će glasati i dalje da gradimo državu, da bude privredno, da bude ekonomski, da bude vojno jaka, da po kvalitetu života ne zaostaje puno za kvalitetom života građana EU. Ja ne branim vlast, nisam nikada bio izvršna vlast. Ja branim državu Srbiju i njeno pravo da postoji, vi je ugrožavate. Hvala.

(Borislav Novaković: Replika.)
Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, već ste juče bili svedoci da vidite kako ovi koji su ukrali ceo jedan nacionalni stadion u korist svog lidera, nacionalni stadion košta 600 miliona, njihov lider klepio 619 miliona. Dakle, neki koji neće nacionalni stadion, neće EKSPO, neće autoputeve. Oni su protiv autoputeva. Oni kažu da su preskupi. Ali, eto, oni nisu napravili ni te jeftinije, ni ove skuplje. Oni koji su protiv stare železničke stanice da se obnovi, oni koji su protiv „Beograda na vodi“, oni koji su bili protiv mostova, oni koji su bili protiv nove železničke stanice, oni koji su kao ovaj Brozov gonič selili Stefana Nemanju u Marinkovu baru itd. To ste sve juče mogli da čujete. Ništa nisam shvatio za čega su oni u stvari.

Oni hoće da nam dokažu da smo mi pokrali budžet Republike Srbije, iako u njega će se skupiti 2040 milijardi, a oni su 2012. godine u istoj državi, sa istim poreskim stopama, skupili 824 miliona. Opravdano je pitanje ako mi skupimo 2040 milijardi, a oni samo 824, gospodine Martinoviću, opravdano se postavlja pitanje da li su ovi Đilaščići i Šolakčići, šta se desilo između 824 milijarde i 2040. Očigledno da sem njihovog lidera to bilo još više secikesa koji su se bavili time.

Dame i gospodo narodni poslanici, juče je izrečena jedna velika neistina. Moram priznati da je bilo dosta naporno na sednici, ali sam nešto čuo, pa sam proverio u zapisniku, odnosno u stenogramu. Kaže jedan onaj kako se zove trstenički prevarant, kaže ovako, on kaže za sebe – nazivali ste me svakakvim imenima, optuživali, ali još nisam čuo da sam i ubica, a to čuh malopre, kao i to da imam veze sa zemunskim klanom, iako sam rekao da kad je predsednik države Srbije to izjavio da je u moje vreme nastao zemunski klan, sigurno je nešto pobrkao, jer sam ja tada bio maloletan. Tako je rekao onaj prevarant iz Trstenika.

Zašto kažem da je prevarant? Zemunski klan je nestao 2003. godine, a trstenički prevarant je 1978. godište. Dakle, ako on misli da je sa 25 godina bio maloletan, očigledno da je i previše dobro ocenjen da je imao samo jednu onu slabu, imao je i tri iz vladanja, to kad imaš tri iz vladanja, to je to tek onako. Očigledno je trebalo da ima više tih slabih, da treba imati bandere od Trstenika do Kruševca. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, celu noć su nas ubeđivali ovi preko šolakčići i đilaščići kako je u njihovo vreme navodno bilo bolje. Građani će imati priliku, pozivali su na izbore 17. pa da kažemo da će građani imati priliku da se odluče.

U njihovo vreme je godišnji fond plata svih zaposlenih, sve ono što su zaposleni dobijali pod uslovom da su dobijali, na 1.700.000 zaposlenih po 328 evra, to je ukupno iznosilo 6,5 milijardi. Znači 6,5 milijardi su zarađivali građani Srbije, pod uslovom da su svi dobili plate.

Danas sa prosečnom platom, 2.300.000 zaposlenih u toku godine dobije 23 milijarde. Oni su nas celu noć ubeđivali da je bolje da građani dobiju 6,5 milijardi, dakle, više od tri puta manje, kao što je bilo u njihovo vreme i pozivali građane da glasaju za taj fond plata od 6,5 milijardi, da je to bolje nego imati fond plata od 23 milijarde, što se vidi po kupovini, po ubiranju PDV-a. U njihovo vreme ukupan PDV je bio nešto između 300 miliona, danas je to 908 miliona, što pokazuje da naši građani imaju novca da troše i otuda bez obzira na iste poreske stope, otuda budžet raste, iz tog budžeta intervenišemo za veće plate i penzije. To je neka vrsta lančane reakcije.

Dakle, dok se mi borimo za narod i državu, ovde smo slušali priče o „Telekomu“ itd. „Telekom“ je državna firma koja uplaćuje prihode u budžet Republike Srbije, iz tog budžeta Republike Srbije i oni i mi dobijamo platu. Za mene nije baš razumno navijati za privatnu kompaniju. Velika je razlika između nas i njih, mi navijamo za državu i za narod, oni za Šolaka i Đilasa, za svoje gazde. Hvala.