Prva sednica Pododbora za omladinu i sport

27.04.2021.

Sednica broj: 1

Predsedavajuci: Goran Spasojević

Odbor: Pododbor za omladinu i sport

Članovi Pododbora za omladinu i sport održali su, 27. aprila 2021. godine, sednicu na kojoj su informisani o razlozima za pristupanje izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministasrtva omladine i sporta – državni sekretar Milan Savić i pomoćnik ministra Darko Udovičić, kao i direktorka Antidoping agencije Republike Srbije dr Milica Vukašinović Vesić sa saradnicima.

Pomoćnik ministra Darko Udovičić istakao je da je cilj Ministarstva omladine i soprta nulta tolerancija na doping u sportu i zaštita sportista, kao i održavanje sportskih takmičenja u skladu sa sportskim pravilima. On je naveo da je važeći Zakon protiv dopinga u soprtu, koji je u primeni od 2014. godine, omogućio veliki iskorak u sprečavanju dopinga u soprtu. Udovičić je pohvalio i rad Antidoping agencije, ističući da je organizovala kongrese, brojne seminare i edukacije o ovoj važnoj temi, kako za soprtiste, tako i za decu školskog uzrasta.

Razlog za pristupanje izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu nalazi se u činjenici da je od 1. januara 2021. godine stupio na snagu Svetski antidoping kodeks, čiji je potpisnik i Republika Srbija, naveo je Udovičić i dodao da je to dovelo i do potrebe usklađivanja postojećeg Zakona sa ovim novim kodeksom. On je članovima Pododbora detaljno predstavio najznačajnije predlžene zakonske izmene.

Sednici je predsedavao predsednik Pododora Goran Spasojević, a prisustvovali su članovi Pododbora: Slobodan Alavanja, Nataša Jovanović, Bratislav Jugović, Nikola Lazić i narodna poslanica Ana Miljanić.

Prisutni članovi

...

Slobodan Alavanja

Srpska narodna partija
...

Nataša Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Bratislav Jugović

Pokret socijalista Srpska napredna stranka
...

Nikola Lazić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 27.04.2021, 10:33