14. sednica Odbora za zaštitu životne sredine

19.10.2023.

Sednica broj: 14

Predsedavajuci: Aleksandar Jovanović

Odbor: Odbor za zaštitu životne sredine

Na sednici Odbora za zaštitu životne sredine, koja je održana 19. oktobra 2023. godine, prisutni članovi Odbora obavili su objedinjenu raspravu o Predlogu zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu; Predlogu zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i Predlogu zakona o kontroli opasnosti od velikih udesa koji uključuju opasne supstance, koje je podnela Vlada, u načelu.

Sednici su prisustvovali i gosti Jagoš Raičević, naučni saradnik sa Instituta za nuklearne nauke Vinča, Mirko Popović, programski direktor Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu i Sreten Đorđević, advokat, koji su izneli mišljenje o navedenim predlozima zakona.

Imajući u vidu da Odbor nije imao kvorum za odlučivanje o tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Odbora Aleksandar Jovanović održao je sednicu na osnovu člana 72, stav 5 Poslovnika Narodne skupštine koji glasi: „Odbor može da održi sednicu bez kvoruma za odlučivanje ako se na njoj obavlja rasprava u cilju obaveštavanja odbora o pitanjima iz njegovog delokruga“.

Sednici Odbora predsedavao je predsednik Odbora Aleksandar Jovanović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: prof. dr Branimir Jovančićević, Enis Imamović, Zoran Stojanović, prof. dr Đorđe Pavićević i Marina Lipovac Tanasković i narodni poslanici koji nisu članovi Odbora Danijela Nestorović i Aleksandar Jerković.

Prisutni članovi

...

Branimir Jovančićević

Demokratska stranka
...

Enis Imamović

Stranka demokratske akcije Sandžaka
...

Zoran Stojanović

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Marina Lipovac Tanasković

Narodna stranka
Poslednji put ažurirano: 22.10.2023, 13:59