GORICA GAJIĆ

Demokratska stranka Srbije

Gorica Gajić rođena je 1.1.1958. godine. Živi u Svilajncu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Bila je članica Odbora za unutrašnje ekonomske odnose i finansije u Saveznoj skupštini SCG i zamenica predsednika opštine Svilajnac.

Nakon izbora 2012. izabrana je za narodnu poslanicu na listi DSS, a mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

  • Samostalni poslanici
  • Svilajnac
  • 01.01.1958.
  • ekonomista

Statistika

  • 26
  • 0
  • 81
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Obeštećenje akcionara Agrobanke

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 18 dana

PITANJE ZA POSLANIKE DSS: KADA ĆE BITI OBEŠTEĆENI OPLJAČKANI AKCIONARI AGROBANKE? NAJNOVIJE saopštenje akcionara Agrobanke povodom 4 godine od nelegalnog zatvaranja Agrobanke i pljačke njenih akcionara. B92| sreda, 25.05.2016.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 21.12.2016.

Hvala, gospođo predsednice.
Demokratska stranka Srbije po ovom Predlogu zakona o transportu opasne robe podnela je desetak amandmana, a ja ću se osvrnuti samo na par.
Članovi 9. i 10. Predloga zakona predviđaju tri kategorije opasnosti koje mogu da nastanu prilikom transporta opasne robe, kao i osnovne uslove i mere koje bi trebalo da ispune i preduzmu ovi učesnici u transportu opasne robe, kako do vanrednih situacija ne bi došlo i kako se ne bi pričinila šteta.
Međutim, u starom, sada važećem zakonu, članom 8. je predviđeno da učesnici transportno opasne robe budu osigurani u slučaju da načine štetu ili životnoj sredini ili nekom drugom licu, a u ovom predlogu zakona nema te odredbe. Tako da, šta ako se desi taj vanredni slučaj? Šta ako se desi da se načini nekome šteta? Predviđeno je samo kako će učesnik u transportu da pokupi eventualno rasutu opasnu robu, ali nije predviđeno kako će se nadoknaditi šteta koja je učinjena u toj vanrednoj situaciji.
Tako da, mi smo predložili amandman gde bismo dodali član 10a, koji bi glasio – učesnik u transportu opasne robe dužan je da se osigura za slučaj da u transportu opasne robe pričini štetu licima, imovini i životnoj sredini, u skladu sa zakonom. Prosto, primedba za novi predlog zakona. Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 21.12.2016.

Gospođo ministar, tačno je da su to jako velike štete, ali ja vas još jednom pitam – kako će se ta šteta nadoknaditi onome ko je pretrpeo? Ko će platiti to?

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 21.12.2016.

Hvala gospođo predsednice.
Demokratska stranka Srbije podnela je samo kratko na član 47. stav 2. tačka 2. posle reči „ADR“ dodaju se reči „kada je predviđeno ADR sporazumom“.
Naime, ovde se radi o postupanju carinskih organa i kontroli sertifikata koje transporteri imaju uz sebe kada prevoze opasnu robu. Prosto smo hteli kada smo razgovarali sa stručnjacima koji se razumeju u ovu oblast, prosto su nam skrenuli pažnju da je ovaj novi predlog zakona sada duplo duži i uglavnom se temelji na svim ovim sporazumima koji su navedeni u članu 4. Predloga zakona. To su tomovi, hiljade stranica. Da li su te hiljade stranica prevedene? Zamislite jednog transportera ili jednog vozača cisterni ili vozača bilo kog vozila opasne robe da može da u momentu kada se nešto desi pokrene i okrene, jer je ceo zakon krcat predlozima, tehničkim predlozima. Pozivamo se na stavove, odeljke svih ovih sporazuma, a da ih ja ovde sada ne nabrajam.
Prosto, pitamo se da li je morao da se donese potpuno novi Predlog zakona, zašto nije više podzakonskim aktima tehnički uređen dosadašnji zakon. Prosto je lakše podzakonskim aktima tehnički ga doterati i uvesti sve ove odeljke iz potpisanih međunarodnih sporazuma koji nas svakako obavezuju na koji način moramo da tretiramo transport opasne robe. Više smo skrenuli pažnju na tu prenormiranost i preobimnost novog predloga zakona, mi mislimo bespotrebno. Eto, to je bio naš predlog i razlog zašto smo podneli amandman na ovaj član.

Imovinska karta

(Svilajnac, 27.12.2013.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 40000.00 RSD 25.07.2012 -
Direktor Srpska banka a.d Beograd (Ekspozitura u Svilajncu) Javni izvor prihoda Mesečno 77503.00 RSD 09.07.2010 -
Poslednji put ažurirano: 27.02.2017, 13:15