PITAJTE POSLANIKE

Narodni poslanici su predstavnici građana u Narodnoj skupštini. Napravili smo alat da direktno i javno postavite pitanja poslanicima. Iskoristite vaše pravo da ukažete poslanicima na probleme čije rešenje zahteva zakonske promene. Tražite odgovor od narodnih poslanika, jer - o vama se radi!

Od
Do

Posta protiv United Grupe?

Poslanik kome je upućeno: Mira Petrović

čeka se odgovor 21 dan i 19 sati

Poštovana poslanice gđo Petrović,

Moje ime je Aleksandar Nastić. Ja sam redovni profesor Departmana za matematiku Prirodno matematičkog fakulteta, Univerziteta u Nišu. Imam jedno pitanje, za sada, samo za Vas.

Da li je istina da kada fizičko lice pokuša da sklopi ugovor sa United grupom, o recimo korišćenju usluga SBB kablovske televizije, tada Pošta Srbije sredstvima opstrukcije isporuke pošiljke, koja sadrži ugovor između pomenute dve strane, pokušava da spreči potpisivanje istog?

Ja najpre nisam verovao da je to moguće. Međutim i sam sam pokušao da uvedem kablovsku televiziju SBB kablovskog operatera. S tim u vezi, uređaj (smart Box), kao i ugovor za potpisivanje trebalo je danas (04.02.2021.) da mi budu isporučeni Post Ekspresom. Na telefon mi je stiglo automatsko obaveštenje da će mi u toku dana biti isporučena vaša pošiljka sa brojem PX180221045RS. S obzirom na Epidemiološku situaciju svoj posao obavljam od kuće. Međutim, službenik Pošte, preduzeća kojim trenutno upravljate, nije (izgleda namerno) isporučio pošiljku United grupe upućenu meni. Sukcesivnim praćenjem vašeg informacionog sistema (track and trace) utvrdio sam da je Status pošiljke je retroaktivno promenjen od "Zadužena za dostavu" u "Izveštena". Reklamaciju sam podneo Vašem kol centru i tom prilikom sam u razgovoru sa operaterom saznao da Kurir nije ni bio na mojoj adresi, na mestu dostave. Takođe, rečeno mi je da pošiljku mogu preuzeti samostalno u glavnoj pošti u Nišu.

Pre dva meseca u istoj situaciji, ja sam se usled dužeg boravka u Vašoj filijali zarazio Sars Cov 2 virusom. Da li je neophodno da sada opet dovodim u opasnost život svoje porodice i svoj život, samo zato što očigledno iz političkih razloga Pošta, nakon Telekoma, pokušava da opstruiše rad United grupe.

S poštovanjem,
dr Aleksandar Nastić, redovni profesor Univerziteta u Nišu,
[email protected];
[email protected]
[email protected]

молба за помоћ и подршку

Poslanik kome je upućeno: Vladimir Đukanović

čeka se odgovor 1 mesec i 20 dana i 1 sat

Од: Никола Михајловић
Поштовани господине Ђукановићу, обраћам се вама као искреном патриоти и родољубу, који је безброј пута у јавним наступима показао колико му је Србија драга. По професији сам Мастер економиста, и одувек ме је привлачила макроекономија, највише међународни економски односи. Често сам себи постављао питање зашто су поједине државе и региони богати, а други сиромашни и зашто се такво стање одржава деценијама. Још тада, током почетка студија са ограниченим знањем међународних односа почео сам размишљати да заправо постоји неки скривени механизам који прелива богатство из осталих делова света у одређене центре, али нисам могао докучити како он заправо функционише. Почео сам са истраживањем. Током тог истраживања настала је моја књига "Архитектура савремене геополитике". Књига има око 500 страна А4 формата и представља својеврсну студију штетних и негативних ефеката које је идеологија неолибералне глобализације донела читавим континентима. Шлушајући ваше наступе схватио сам да делимо доста сличних ставова, зато вас молим да моју књигу погледате и ако икако можете помогнете да она допре до што већег круга људи. молим вас да ми пошаљете ваш мејл, како бих могао да вам пошаљем књигу у Pdf формату. Мој мејл је: [email protected]

HAARP

Poslanik kome je upućeno: Dragan D. Marković

čeka se odgovor 2 meseca i 5 dana i 15 sati

Poštovani,
iako se vi ,narodni poslanici narodu obraćate kao nezrelom detetu ,ipak kao nezreli građanin Vas pitam:
Zašto se naše nebo truje hemikalijama iz vazduha?
Da li je covid zaraza posledica izbacivanja zaleđenih bakterija iz vazduha?
Zašto se naše nebo tretira HAARP sistemom?Poplava Obrenovca je neoboriv dokaz
Izvor informacija:"HEMIJSKI TRAGOVI ,HAARP I POTPUNA DOMINACIJA NA PLANETI ZEMLJI".Izdavač je Beogradski Univerzitet.
Znam da ćete ćutati i nećete ništa uraditi ,iako ste se zakleli da hoćete.Moja savest i čist obraz prema mojim unucima je motiv da vas ovo pitam.

Pitanje

Poslanik kome je upućeno: Dragan Šormaz

čeka se odgovor 6 meseci i 12 dana i 2 sata

Postovanje g. Sormaz
Da li ste upoznati sa planom drzava bivseg Varsavskog Pakta usmerenim protiv Yugo tzv Operacija Polarka?

Informacije o mail adresi

Poslanik kome je upućeno: Aleksandar Jugović

čeka se odgovor 8 meseci i 2 dana i 23 sata

Poštovani,

Da li možete da mi pošaljete mail adresu na koju mogu da pošaljem dopis i obrazložim slučaj promene akreditacije na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu?

Hvala unapred i srdačan pozdrav,
Saška Zokić.

SBB i N1

Poslanik kome je upućeno: Vladimir Đukanović

čeka se odgovor 9 meseci i 6 dana i 22 sata

Poštovani gospodine Đukanoviću,
Obraćam se Vama sa jednom jedinom idejom da Vi predložite zakon ili već šta,da ja na svom televizoru svojim daljinskim mogu programe urediti kako ja hoću,da ovu N1 bacim nazad gde joj je i mesto a ne ona mi uvek na prvom mestu.Mislim da to samo Vi možete i zato vam se i obraćam.Ako ništa drugo, može i prošlogodišnja gledanost biti jedan od načina rasporede programa. SBB nas pljačka i tu joj izgleda osim vas niko ne može u trag ući. Veliki pozdrav, ja sam profesor Nedeljko Gelić iz Novog Sada, 0642494856,i telefon dajem jer ste mi VI jedina nada u borbi protiv ovog nameta na građane i upravljanje mojim televizorom

Позивамо вас да подржите циљеве скупа и да се заједно са осталим грађанима придружите скупу.

Poslanik kome je upućeno: Srđan Nogo

čeka se odgovor 9 meseci i 7 dana i 16 sati

Поштовани,

Дана 31. Маја 2020. у Београду на Тргу Републике, са почетком у 12 часова одржаће се протест против, готово кришом, донетог Правилника о програму обавезне и препоручене имунизације становништва (Сл. гласник РС, бр. 65/2020) и Закона о заштити становништва од заразних болести ("Сл. гласник РС", бр. 15/2016 i 68/2020).
Протест организују два удружења која се боре за слободу избора по питању вакцинације:
- Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију из НС и
- УГ Право на избор из Бг
На скупу неће говорити ниједна политички ангажована личност, што гарантује да протест неће бити политички обојен, односно да ће окупити све оне који су за очување људског права на слободу при избору медицинске мере.
Позивамо вас да подржите циљеве овог скупа и да се заједно са осталим грађанима придружите скупу.
У том смислу драгоцена би била Ваша подршка, коју би снимили у видео форми, а која би била приказана и објављена у оквиру промотивног позива на протест.
Такође, отворени смо за све Ваше предлоге који би побољшали остварење изнетих циљева.

Срдачан поздрав,
Ивана Николић, заступник УГ "Право на избор" 069/2671 207
и Милорад Михаиловић, председник УГ " Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију” 064/6685 653

Устав Србије

Poslanik kome je upućeno: Tatjana Macura

čeka se odgovor 9 meseci i 14 dana i 8 sati

Госпођо Мацура ви као народно посланик и још у одбору за Косово немате право да кршите устав Србије.
Молим да нам објасните какву то аутономију за Србе на Косову тражите?
Да ли знате да је то признавање окупације земље?
Срамота је права да један посланик овакав став има а добија плату од грађана Србије и признаје лажну државу.


Za Aleksandra Martinovića

Poslanik kome je upućeno: Aleksandar Martinović

čeka se odgovor 1 godina i 19 dana i 18 sati

Poštovani Martinoviću šta se dešava sa predmetima i prijavama koja su poslata Visokom savetu sudstva i tužilaštvu za borbu protiv korupcije protiv Božidara Stankovića bivšeg predsednika privrednog suda u Nišu? Sa dosta predmeta i krivičnih prijava upoznata je i ministarka Nela Kuburović. Predmeti postoje i u Visokom savetu sudstva ali neko vrši opstrukciju i čuva predmete u fijoci. Takođe je upoznata i poslanica Jelena Žarić Kovačević koja je i osporila Božidara za izbor predsednika privrednog suda u Nišu.
Poštovanje i veliki pozdrav.

Za Aleksandra Markovića

Poslanik kome je upućeno: Aleksandar Marković

čeka se odgovor 1 godina i 19 dana i 23 sata

Šta se dešava sa predmetima i prijavama koja su prosleđena Visokom savetu sudstva i Tužilaštvu za borbu protiv korupcije protiv Božidara Stankovića bivšeg predsednika Privrednog suda u Nišu? Sa dosta predmeta i krivičnih prijava upoznata je i ministarka Nela Kuburović. Predmeti postoje i u Visokom savetu ali neko iz Saveta vrši opstrukciju i čuva u fijoci. Takođe je upoznata i Jelena Žarić Kovačević koja je i osporila za izbor predsednika Privrednog suda u Nišu.
Poštovanje i veliki Pozdrav.