JASMINA OBRADOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1961. godine. Živi u Futogu, Novi Sad.

Po zanimanju je tehničarka pravne struke. Predsednica Mesnog odbora SNS-a u Futogu.

Nakon izbora 2012.godine, izabrana je za narodnu poslanicu, a istu funkciju je nastavila da obavlja i nakon parlamentarnih izbora 2014. U istom sazivu bila je članica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:13

Osnovne informacije

Statistika

  • 36
  • 0
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 11 meseci i 28 dana i 6 sati

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 17 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 25 dana i 10 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Zahvaljujem.

Poštovane kolege poslanici, cenjeni predstavnici Vlade i pre svega dragi građani Srbije, danas imamo tri predloga zakona, od kojih je jedan Zakon o kontroli državne pomoći.

Svakako da značaj ovog zakona, nema sumnje, ne treba uopšte ocenjivati, ali ono što treba naglasiti je da se ovim zakonom želi unaprediti sistem kontrole državne pomoći, a pored svega navedenog kao uslova i načina za dodeljivanje državne pomoći, kao i kontrole iste, pretpostavljam da je to sve dobro odmereno, čak sam sigurna, i usaglašeno sa evropskim standardima.

Uslov svih uslova za bilo kakvu pomoć, naravno i za pomoć države, jeste obezbediti sredstva za to.

Poštovani građani, u svom obraćanju uporediću neke finansijske podatke iz 2012. godine kada je SNS preuzela odgovornost za vođenje države sa 2019. godinom. U Skupštini najčešće dajemo političku ocenu određenim zakonima, odnosno zakonskim predlozima. Međutim, u ovom slučaju imamo priliku da iznesemo neke egzaktne podatke, brojeve, te da stvarno o nespornim činjenicama na koje ne može da utiče ni jedna politika.

Ovi podaci su uporedivi iz još jednog razloga, jer se vrednost evra kao svojevrsni parametar ovih sedam godina nije menjao. Ovi podaci su uporedivi i tako npr. u razdelu budžeta koji se tiče Ministarstva zdravlja ukupan iznos opredeljenih sredstava je pet puta veći u odnosu na 2012. godinu, što se može videti iz ovog grafikona. Taj iznos bio je 3,6 milijardi, a sada je 18 milijardi dinara. Zato su plate u zdravstvu veće, zato se grade novi klinički centri.

Ovaj manji žuti deo to je slučajno.

U razdelu Ministarstva prosvete od 2012. do 2019. godine imamo povećanje od 80 milijardi. Opet vidimo na grafikonu kako to izgleda.

U razdelu Ministarstva kulture imamo duplo povećanje. Sa nekadašnjih 6,7 milijardi na 14,7 milijardi. Zato imamo obnovljen Narodni muzej i nakon mnogo godina Muzej moderne umetnosti.

Ulaganja u sportu u za 50% veća. Vojni budžet je duplo veći. Slično povećanje je u MUP. U razdelu poljoprivrede i šumarstva i vodoprivrede imamo povećanje od 150%, sa 22 milijarde na 54 milijarde. Na ovom grafikonu se to jako lepo vidi kako izgleda.

Kao poslednji primer, u infrastrukturi, saobraćaju i građevinarstvu imamo četvorostruki porast sa 25 milijardi na 102 milijarde. Sve ovo je, kao što se vidi, lako dokazivo i vidljivo u svim sferama života. Od kako je brigu za Srbiju preuzela SNS predvođena Aleksandrom Vučićem imamo rast i napredak.

Sa druge strane, oni koji su ranije bili vlast, a koji se danas, kako stvari stoje, boje izbora pa bi da ih protivzakonito i protivustavno odgode, imali su samo jedno povećanje, a to je bilo povećanje kursa evra i povećanje inflacije.

Na samom kraju, da je bilo kontrole državnih pomoći novih tehnologija u Vojvodini ne bi odneli stotine miliona evra. Hvala.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 21.03.2019.

Zahvaljujem.

Poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, tema današnje sednice je AP Vojvodina i njeno finansiranje. Svakodnevno slušamo priče naše opozicije kako se oni nalaze u nekakvoj medijskoj blokadi, kako nemaju priliku da iznesu svoje stavove i predloge, iako sve to uopšte ne odgovara istini.

Današnja sednica je primer koji demantuje ove lažne apele. SNS je jedina stranka vlasti u istoriji srpskog parlamentarizma, koja na dnevni red stavlja i predloge opozicionih stranaka.

Ja ću ovde da se osvrnem na nekoliko izjava zahvalnosti predsednici Skupštine, što je ovakvo važno pitanje stavila na dnevni red. Svakako da je time potvrdila da u ovoj Skupštini vlada demokratija. Jedino, ja ne vidim kakvo je to važno pitanje.

Ja dolazim iz Futoga, prigradskog naselja nadomak Novog Sada, jedno jedino važno pitanje koje tamo postoji je stabilnost Srbije, razvoj privrede, dovođenje investicija, infrastrukturno opremanje, to su važna pitanja.

Iako, evo, danas na dnevnom redu imamo predloge LSV i to Predlog zakona o finansiranju AP Vojvodine i Predlog rezolucije Narodne skupštine Republike Srbije o Vojvodini. Dakle, kada radite u interesu građana, nemate strah da ovakvo šta stavite na dnevni red.

Inače, interesantno je da je ovaj Predlog zakona o finansiranju AP Vojvodine skoro identičan, a razlikuje se samo odredba o primeni zakona, a onome ko je podnela Aleksandra Jerkov, narodni poslanik i pripadnik aktuelnog tajkunskog fašističkog Saveza za Srbiju, osovine Đilas-Jeremić-Obradović, novog agregatnog stanja stranke u nestajanju – DS.

Moram vas podsetiti da je Aleksandra Jerkov bila članica LSV, a koju je napustila odmah nakon što je novoformiranom skupštinskom većinom u Novom Sadu smenjena sa mesta predsednice Skupštine grada. Valjda je mislila da će se brzo naći u ekipi koja je 16 godina bila gospodar života i smrti u AP Vojvodini, DS.

To je vreme žutih afera i malverzacija. Ja bih samo da vas podsetim na neke, pa sada krećemo – afera „Razvojna banka Vojvodine“, afera Fond za kapitalna ulaganja i razvoj, afera Fond za subvencionisanje pogona novih tehnologija, afera „Tesla banka“ i mogli bismo tako do broja 101.

Ono što je važno na kraju da kažem, a to je da je čudo bio Fond za finansiranje pogona novih tehnologija, sifona, četkica, solarnih panela i čega sve ne nagledasmo se mi po Vojvodini, ali znate li šta je važno? Važno je da smo iz svega toga shvatili gde su naši novci.

Imamo sada nešto drugo. U vreme te žute vlasti broj zaposlenih u velikim poljoprivrednim kombinatima spao je sa nekih 60.000 na samo 1.500. Da li je tako, ministre? Broj poljoprivrednih zadruga spao je sa 400 na samo 100, a poljoprivreda se svela na samo osnovnu delatnost. Ministar je tu, klima glavom i ja njemu zaista verujem. To su sve rezultati onih koji bi danas silom da dođu na vlast, onih čije fšističke falange upadaju u RTS, razbijaju vrata, prozore, nose motorne testere i fantomke, a pre toga setite se da su napadali i žene. Na sreću po građane Vojvodine, ova i ovakva vlast je ružna prošlost. Srpska napredna stranka vraća Vojvodinu na noge.

Dame i gospodo, preskočiću deo mog govora, sve su to moje kolege manje više u svojim izlaganjima rekle. Ja samo želim da kažem sledeće. Poštovani građani Srbije, SNS sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, kao što vidite, gradi i radi i ispunjava svoja obećanja. Mi nemamo vremena za dokone subotnje šetnje i vreme za nasilje, razbijanje, motorne testere koje nam nude tajkunske falange sa Boškom Obradovićem, Đilasom i Jeremićem na čelu, a za ovo sigurno glasati neću. Zahvaljujem se.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvaženi ministre, cenjene kolege poslanici, ovo je poslednji amandman koji sam podnela na Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, jednog od zakona iz seta zakona iz sfere finansija koji se nalazi na dnevnom redu ove sednice.

Ovih dana bili smo svedoci različitih, rekla bih, neuspelih pokušaja opozicije da omalovaže sve što je učinjeno u konsolidaciji finansija Republike Srbije otkako je odgovornost za državu preuzela SNS, na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Dakle, imali smo od lupanja od klupe, galame, psovanja do žutih prsluka, poziva na nasilje na ulicama, vređanje predsednice parlamenta, nasilja nad ženama u kampanji i ko zna šta sve u tim glavama još postoji kao ideja u narednom periodu. Ali, ono čime bih htela da skrenem vašu pažnju da od kada smo preuzeli odgovornost za državu ovaj posao radimo odgovorno i pre svega na vreme. To se ogleda i u činjenici u kom roku su donošeni zakoni o budžetu u prethodnom periodu.

Podsetiću, da zakonski rok za usvajanje budžeta 15. decembar prethodne godine. Kako je to izgledalo u vreme dok su to radili žuti, evo kratko. Godina 2012, 29.12, 2011. godina 29.12, 2010. godina 29.12 itd. sve do 2007. godine kada je za 2007. godinu usvojen 23.6.2007. godine. Budžet za 2004. godinu, 23. marta 2004, sa tri meseca zakašnjenja. Od kada to radi SNS ide ovako: 1.12, 13.12, 12.12, 10.12, 14.12, a ovaj budžet biće usvojen kako stvari stoje 7. decembra. Gospodo, činjenice su neumoljive ni svi žuti prsluci sveta ne mogu vam pomoći. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JKP Lisje sa PO (Pomoćnik šefa) Pokrajina Mesečno 75000.00 RSD 20.05.2005 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2014 -