Četvrta sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

04.02.2023.

Sednica broj: 4

Predsedavajuci: Miloš Jovanović

Odbor: Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Na sednici Odbora za obranu i unutrašnje poslove, održanoj 4. februara, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Angole u oblasti bezbednosti i javnog reda, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžana o readmisiji lica koja nezakonito borave, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade Vlade Republike Ekvatorijalne Gvineje, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Severne Makedonije i Saveta ministara Republike Albanije, Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o aranžmanima zemlje domaćina u vezi sa statusom Stalne organizacije Balkanskih vojnomedicinskih snaga i njenog osoblja i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan o vojnotehničkoj saradnji.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Angole u oblasti bezbednosti i javnog reda, Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžana o readmisiji lica koja nezakonito borave, obrazložio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Ekvatorijalne Gvineje, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Severne Makedonije i Saveta ministara Republike Albanije, Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o aranžmanima zemlje domaćina u vezi sa statusom Stalne organizacije Balkanskih vojnomedicinskih snaga i njenog osoblja i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan o vojnotehničkoj saradnji obrazložio je pukovnik Nebojša Svjetlica, načelnik Odeljenja za multilateralnu saradnju Uprave za međunarodnu vojnu saradnju u Sektoru za politiku odbrane.

Odbor je većinom glasova, predložio Narodnoj skupštini da prihvati sve predloge zakona koji su uvršteni na dnevni red današnje sednice.

Članovi Odbora su u nastavku sednice razmotrili pristigle predstavke i predloge građana i saglasili se sa načinom postupanja sa istim.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora dr Miloš Jovanović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Dijana Radović, Tomislav Janković, Goran Milić, Marija Jevđić, Slavica Radovanović, Borko Puškić, Jasmina Obradović, Aleksandar Marković, Milan Glušac, Biljana Pantić Pilja, prof. dr Zoran Dragišić i Nikola Dragićević.

Prisutni članovi

...

Dijana Radović

Socijalistička partija Srbije
...

Tomislav Janković

Srpska napredna stranka
...

Goran Milić

Srpska napredna stranka
...

Marija Jevđić

Jedinstvena Srbija
...

Slavica Radovanović

Narodna stranka
...

Borko Puškić

Srpski pokret Dveri
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Marković

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Milan Glušac

Srpska napredna stranka
...

Biljana Pantić Pilja

Srpska napredna stranka
...

Zoran Dragišić

Srpska napredna stranka
...

Nikola Dragićević

Srpska stranka Zavetnici
Poslednji put ažurirano: 04.02.2023, 12:16