28. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

24.07.2023.

Na sednici od 24. jula 2023. godine, Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrio je u pojedinostima Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć.

Na Predlog zakona podneto je 37 amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili podnete amandmane.

Na Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod Banca Intesa AD Beograd za potrebe finansiranja Projekta izgradnja saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica narodni poslanici podneli su ukupno dva amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Na Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist OTP banke Srbija AD Novi Sad i Banca Intesa a.d. Beograd po osnovu zaduženja Elektrodistribucije Srbije d.o.o. Beograd podneta su dva amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili amandmane koji su podneti na ovaj Predlog zakona.

Narodni poslanici podneli su dva amandmana na Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija ad Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta izgradnje brze saobraćajnice, deonica Požarevac-Golubac (Dunavska magistrala), koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a sednici su prisustvovali sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Tijana Davidovac, dr Nenad Mitrović, Rozalija Ekres, Dragan M. Marković, Ana Beloica Martać, mr Svetlana Milijić, dr Aleksandra Tomić, Miroslav Kondić i Nikola Radosavljević.

Prisutni članovi

...

Tijana Davidovac

Srpska napredna stranka
...

Nenad Mitrović

ZAJEDNO
...

Rozalija Ekres

Savez vojvođanskih Mađara
...

Dragan M. Marković

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Ana Beloica Martać

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Tomić

Srpska napredna stranka
...

Miroslav Kondić

Srpska napredna stranka
...

Nikola Radosavljević

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 24.07.2023, 07:42