11. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

24.07.2023.

Na sednici koja je održana 24. jula 2023. godine, članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije razmatrali su u pojedinostima:

1.Predlog zakona o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata;
2.Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju;
3.Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji;
4.Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o železnici;
5.Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema;
6.Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju i
7. Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Na Predlog zakona o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata podneto je ukupno 27 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman i to na član 1. Predloga zakona, dok je ostalih 26 amandmana odbijeno.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, podneto je ukupno devet amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije sve amandmane.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, podneto je ukupno 253 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili 18 amandmana, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o železnici, podneto je ukupno 14 amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da sve amandmane odbije.

Na Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, podneto je ukupno 14 amandmana, od kojih je sedam amandmana prihvaćeno, a ostalih sedam odbijeno.

Na Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju, podneto je ukupno tri amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da sva tri amandmana odbije.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, podneto je ukupno 14 amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da sve amandmane odbije.

Sednici je prisustvovao i obrazlagao predloge zakona u pojedinostima ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Uglješa Marković, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Ivana Srbulović, Tomislav Janković, Ivana Nikolić, Miroslav Kondić, Đorđe Todorović, Nikola Nešić, Marina Lipovac Tanasković, Dragan Jovanović, Dragovan Milinković i Marija Jovanović.

Sednici je prisustvovala i narodna poslanica Radmila Vasić.

Prisutni članovi

...

Ivana Srbulović

Srpska napredna stranka
...

Tomislav Janković

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Miroslav Kondić

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
...

Marina Lipovac Tanasković

Narodna stranka
...

Dragan Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Dragovan Milinković

Socijalistička partija Srbije
...

Marija B. Jovanović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 24.07.2023, 15:57