Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 26.04.2018.

3. dan rada

PRIVREMENE STENOGRAFSKE BELEŠKE
(neredigovane i neautorizovane)

REPUBLIKA SRBIJA
NARODNA SKUPŠTINA

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja

01 Broj 06-2/82-18

3. dan rada

26.04.2018

Beograd

Sednicu je otvorio: Veroljub Arsić

Sednica je trajala od 10:20 do 19:15

OBRAĆANJA

...
Srpska napredna stranka

Marijan Rističević

Poslanička grupa Pokret socijalista - Narodna seljačka stranka - Ujedinjena seljačka stranka
Dame i gospodo narodni poslanici, moje prvo pitanja je vezano za Radoslava Milojičića, zvanog hajnekena, a s tim u vezi, s obzirom da je on vama postavio pitanje, ja zadržavam pravo da i ja vama postavim pitanje i da mi odgovorite, s obzirom da su oni tako gadljivi na nasilje, na psovke itd, da pronađete podatak i da nam saopštite da li je tačno da je Radoslav Milojičić zvani hajnekena, u novembru mesecu zajedno sa još jednim pripadnikom DS išao po prostorijama Narodne skupštine, tražio moju malenkost sa namerom da me prebije? Dakle, tražim da mi odgovorite na to pitanje.

Do sada nisam želeo da ovo javno iznosim, ali s obzirom da oni insistiraju na svakom detalju, ja vas molim da mi odgovorite - da li je tačno da su me u novembru mesecu 2016. godine, gospodin Milojičić zvani hajnekena i njegov prijatelj iz DS, tražili po prostorijama SNS sa namerom da me prebiju? To je prvo pitanje.

Drugo pitanje, vezano je takođe za gospodina Milojičića zvanog hajnekena. Tražim od Ministarstva policije i organa gonjenja da utvrde da li je tačno da gospodin hajnekena, zajedno sa bivšim ministrom odbrane gospodinom Šutanovcem, raspolaže prikrivenim vlasništvom nad zgradom na Miljakovcu. Dakle, to nije zgrada na pašnjaku, to je zgrada na Miljakovcu, koja je finansirana, nemojte se krstiti i đavo za svoje potrebe može da se prekrsti, i taj novac je prikupljen tako što je prodat Dom JNA u Smederevskoj Palanci uz dozvolu Šutanovca, kupovinom od strane Milojičića i pretprodajom Miroslavu Miškoviću „Delta“ i tom prilikom je samo razlika u ceni bez provizije za koji se sumnja bila 16 miliona dinara. Dakle, da li postoji takva vrsta prikrivenog vlasništva, da mi Ministarstvo policije jasno odgovori.

Sledeće pitanje vezano je za Miroslava Aleksića poslanika Vuka potomka i za Jeremića. Dakle, tražim da mi Ministarstvo policije odgovori i Ministarstvo odbrane - da li je 2003. godine Vuk Jeremić u svojstvu vojnika na služenju vojnog roka u predsedništvu boravio, i sa čijom dozvolom, kod NATO generala u SAD na, da to tako nazovem, priredbi koja se zvala, koju je organizovala „Vestern polis sinta“? Znači, da li se tom prilikom obratio NATO generalima, sa čijom dozvolom, i da li je tačno, ja sam juče to tvrdio, da je kao vojnik na takav način podnosio raport NATO generalima prilikom svog boravka 2003. godine u SAD?

Sledeće pitanje je vezano za Miroslava Aleksića – da li je tačno, s obzirom da je on ovde postavio pitanje gradnje, da je divljom gradnjom izgrađen gasovod u Trsteniku dok je on bio predsednik opštine Trstenik i da je toj firmi koja se zove „Bos“ dodeljeno pravo snabdevanja gasom?

Poslednje pitanje Ministarstvu policije – da li su skupovi u Nišu legalno i legitimno u skladu sa zakonom prijavljivani MUP 72 časa ranije, s obzirom da očigledno nisu spontani, jer se na tim skupovima okupljaju oni koji su od Niša napravili dolinu gladi – Borislav Stefanović, Janković, Jeremić, Živković, itd, oni koji su unesrećili Niš? Obzirom da su se oni tamo pojavljivali, mi koji smo otvorili zajedno sa Aleksandrom Vučićem šest fabrika, a oni zatvorili daleko više, smo zabrinuti. Ukoliko bi oni došli na vlast, mi ne bi mogli otvoriti fabrika koliko ih oni mogu zatvoriti.

S tim u vezi, pitanje je jasno – da li su ti skupovi prijavljeni u skladu sa zakonom i šta će MUP preduzeti protiv ovih lica koja sam pomenuo, koji su stvarni organizatori tog skupa?