56. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

29.01.2020.

Na sednici održanoj 29. januara, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona u pojedinostima koji su uvršteni na dnevni red Dvadesetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, podneto je ukupno 63 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili šest amandmana, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, podneto je ukupno 17 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili četiri amandmana, dok su ostali odbijeni.

Na Predlog zakona o hidrografskoj delatnosti, podneto je ukupno 12 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok je ostalih 11 odbijeno.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, podneto je ukupno 16 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je podnela narodni poslanik Katarina Rakić, podneto je ukupno 17 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili šest amandmana, dok je ostalih 11 amandmana odbijeno.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, podneto je ukupno četiri amandmana, Vlada i Odbor nisu nijedan prihvatili.

Na Predlog zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju, podneto je ukupno 58 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili pet amandmana, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o Registru prostornih jedinica i Adresnom registru, podneto je ukupno 34 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, podneto je ukupno 15 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok su ostali amandmani odbijeni.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora dr Vladimir Orlić, Dalibor Radičević, Ivana Nikolić, Ognjen Pantović, Jasmina Karanac, Olivera Pešić, Goran Kovačević i Dragan Jovanović.

Prisutni članovi

...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Dragan Jovanović

Nova Srbija Bolja Srbija
Poslednji put ažurirano: 29.01.2020, 09:50