14. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

18.11.2021.

Na sednici Odbora, održanoj 18. novembra, razmotren je Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu, Razdeo 26 – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Predlog zakona obrazložio je državni sekretar u Ministarstvu obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja dr Ivica Radović, koji je istakao da Vlada Republike Srbije prepoznaje značaj i ulogu obrazovanja opredeljujući značaja sredstva, pre svega za infrastrukturu u toj oblasti , a posebno na polju visokih tehnologija, što predstavlja zalog za budućnost i ohrabrenje za sve mlade ljude koji svoje znanje žele da iskažu i ugrade u toj oblasti. Opredeljena sredstva u budžetu RS za 2022. godinu iznose 252,8 milijardi dinara.

Odbor je jednoglasno prihvatio Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu, Razdeo 26 – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora prof. dr Marko Atlagić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Samira Ćosović, Nandor Kiš, Goran Spasojević, Milijana Sakić, Dunja Simonović Bratić, Milica Dačić, doc. dr Mihailo Jokić i Nevena Đurić.

Prisutni članovi

...

Samira Ćosović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Nandor Kiš

Savez vojvođanskih Mađara
...

Goran Spasojević

Srpska napredna stranka
...

Milijana Sakić

Srpska napredna stranka
...

Dunja Simonović Bratić

Socijalistička partija Srbije
...

Milica Dačić

Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Nevena Đurić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 18.11.2021, 15:45