21. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

28.12.2021.

Na sednici, koja je održana 28. decembra, članovi Odbora poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u veterinarskoj, fitosanitarnoj i oblasti bezbednosti hrane i hrane za životinje na Zapadnom Balkanu, koji je podnela Vlada.
Predlog zakona članovima Odbora obrazložila je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Jelena Blagojević, koja je istakla da je Sporazum o saradnji u veterinarskoj, fitosanitarnoj i oblasti bezbednosti hrane i hrane za životinje na Zapadnom Balkanu potpisan je u Tirani, 21. decembra 2021. godine. Navela je da se ovim sporazumom uređuju pitanja od značaja za saradnju Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije u oblasti oblasti veterine, bezbednosti hrane i hrane za životinje, životinjskog, neživotinjskog i mešovitog porekla i fitosanitarnoj oblasti u cilju obezbeđivanja bržeg protoka roba i olakšavanja trgovine živim životinjama, hranom i hranom za životinje životinjskog, biljnog i mešovitog porekla, kao i biljem i biljnim proizvodima između tri države u okviru inicijative „Open Balkan”.

Nakon obrazloženja članovi Odbora prihvatili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u veterinarskoj, fitosanitarnoj i oblasti bezbednosti hrane i hrane za životinje na Zapadnom Balkanu, koji je podnela Vlada.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Marijan Rističević, a sednici su prisustvovali članovi i zamenici članova Odbora Marko Zeljug, Vesna Stjepanović, Sonja Todorović, Nebojša Pavlović, Tijana Davidovac, Nenad Filipović, Gojko Palalić, prof. dr Ljubinko Rakonjac i Arpad Fremond.

Prisutni članovi

...

Marko Zeljug

Srpska napredna stranka
...

Vesna Stjepanović

Srpska napredna stranka
...

Sonja Todorović

Srpska napredna stranka
...

Nebojša Pavlović

Srpska napredna stranka
...

Tijana Davidovac

Srpska napredna stranka
...

Nenad Filipović

Jedinstvena Srbija
...

Gojko Palalić

Srpska napredna stranka
...

Ljubinko Rakonjac

Zeleni Srbije
...

Arpad Fremond

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 28.12.2021, 09:12