12. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

05.09.2023.

Sednica broj: 12

Predsedavajuci: Aleksandar Marković

Odbor: Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove su, na sednici održanoj 5. septembra 2023. godine, razmotrili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije, sa jedne strane i Evropske unije, sa druge strane, o učešću Republike Srbije u Mehanizmu civilne zaštite Unije i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola.

Članovi Odbora prihvatili su predlog zamenika predsednika Odbora Aleksandra Markovića da se obavi zajednički pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice, kao i da se, u skladu sa članom 78. Poslovnika Narodne skupštine, vreme za diskusiju skrati na pet minuta.

Predložene zakone članovima Odbora predstavio je predstvnik predlagača, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Željko Brkić.

Nakon rasprave, članovi Odbora prihvatili su, većinom glasova, sve razmotrene predloge zakona.

Sednici je predsedavao zamenik predsednika Odbora Aleksandar Marković, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Tomislav Janković, Miroslav Aleksić, Borko Puškić, Hadži Milorad Stošić, Dijana Radović, Jasmina Obradović, Biljana Pantić Pilja, Igor Braunović, mr Igor Bečić, Strahinja Erac, Marija Jevđić, Nikola Dragićević i prof.dr Zoran Dragišić, kao i Miodrag Gavrilović, Marina Lipovac Tanasković, prof. dr Branimir Jovančićević, Nebojša Cakić, Srđan Milivojević, Đorđe Stanković, Danijela Nestorović, Ivana Parlić, Tatjana Manojlović, Borislav Novaković, prof. dr Jelena Jerinić i Aleksandar Jovanović, koji nisu članovi Odbora.

Prisutni članovi

...

Tomislav Janković

Srpska napredna stranka
...

Miroslav Aleksić

Narodni pokret Srbije
...

Borko Puškić

Srpski pokret Dveri
...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Dijana Radović

Socijalistička partija Srbije
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
...

Biljana Pantić Pilja

Srpska napredna stranka
...

Igor Braunović

Socijalistička partija Srbije
...

Igor Bečić

Srpska napredna stranka
...

Strahinja Erac

Srpska stranka Zavetnici
...

Marija Jevđić

Jedinstvena Srbija
...

Nikola Dragićević

Srpska stranka Zavetnici
...

Zoran Dragišić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 05.09.2023, 11:18