16. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

29.05.2017.

Na sednici održanoj 29. maja, članovi Odbora razmatrali su izveštaje o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od 01. jula do 30. septembra 2016. godine, za period od 01.10.2016. godine do 31.12.2016. godine i za period od 01.01.2017. godine do 31.03.2017. godine.

Državni sekretar Aleksandra Damnjanović informisala je članove Odbora o sprovedenoj zakonodavnoj i normativnoj aktivnosti u izveštajnom periodu, ističući da se zakoni doneti u pomenutom periodu implementiraju i da su veoma svrsishodni.

Damnjanović je istakla da je trend rasta izdavanja građevinskih dozvola i dalje u porastu i dodala da je u martu ove godine izdato oko 1500 istih, što ujedno prati i porast vrednosti ukupno izvedenih radova u građevinarstvu.

Zakonom o planiranju i izgradnji, koji se primenjuje od 1. marta ove godine, omogućava se objedinjena procedura izdavanja građevinskih dozvola za najviše 28 dana, navela je državna sekretarka.

U nastavku izlaganja, upoznala je članove Odbora sa primenom Zakona o ozakonjenju objekata, ističući da se isti implementira i da se ovim zakonom uređuju uslovi, postupak i način ozakonjenja objekata, odnosno delova objekata izgrađenih bez građevinske dozvole i dodala da su, po prvi put, u Srbiji popisani svi objekti bez građevinske dozvole. Takođe, dodala je da će do kraja meseca maja biti kompletno urađena kategorizacija objekata koji će biti ozakonjeni.

Državni sekretar Miodrag Poledica informisao je Odbor o realizovanim aktivnostima u železničkom, drumskom, vazdušnom i vodnom saobraćajem, a Maja Matija Ristić, sekretar ministarstva, informisala je članove Odbora da je izveštaj Državne revizorske institucije o sistemu finansijskog upravljanja u Ministarstvu, svrsishodan i ekonomski opravdan i dodala da je, na današnji dan, izvršenje budžeta 26 odsto.

Nakon kraće diskusije članovi Odbora su većinom glasova usvojili izveštaje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za pomenute periode.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članovi Odbora Ivana Nikolić, Ivana Stojiljković, Dalibor Radičević, dr Vladimir Orlić, Ognjen Pantović, Aleksandar Stevanović, Stefana Miladinović, Dragan Jovanović, dr Dragan Vesović, Zoran Milekić i Snežana Petrović.

Prisutni članovi

...

Katarina Rakić

Srpska napredna stranka
...

Ivana Stojiljković

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Aleksandar Stevanović

Stranka moderne Srbije
...

Stefana Miladinović

Socijalistička partija Srbije
...

Dragan Jovanović

Nova Srbija Bolja Srbija
...

Dragan Vesović

Srpski pokret Dveri
...

Zoran Milekić

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 29.05.2017, 14:42