20. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

10.12.2017.

Na sednici, održanoj 10. decembra, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, u pojedinostima.

Na Predlog zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom podneto je 75 amandmana, od kojih je Odbor prihvatio osam amandmana. Odbor je na Predlog zakona о finansijskoj podršci porodici sa decom podneo i tri svoja amandmana.

U nastavku sednice članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneto je 17 amandmana, od kojih Odbor nije prihvatio nijedan.

Na sednici Odbora razmotren je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneto je 18 amandmana, a članovi Odbora prihvatili su jedan amandman.

Kao četvrtu tačku dnevnog reda sednice, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneto je devet amandmana, a Odbor nije prihvatio nijedan amandman.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Vesna Rakonjac, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Milena Ćorilić, Marija Janjušević, Tatjana Macura, Bojan Torbica, Milanka Jevtović Vukojičić, Aleksandra Maletić, Enis Imamović, prim. dr Vlado Babić i Dragan Savkić.

Sednici je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sa saradnicima.

Prisutni članovi

...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Tatjana Macura

Stranka moderne Srbije
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Milanka Jevtović Vukojičić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Maletić

Srpska napredna stranka
...

Enis Imamović

Stranka demokratske akcije
...

Vlado Babić

Srpska napredna stranka
...

Dragan Savkić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 11.12.2017, 09:37