35. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

24.10.2018.

Na sednici održanoj 24. oktobra, članovi Odbora razmatrali su Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za period januar–mart 2018. godine, i za period april–jun 2018. godine.

Članovi Odbora prihvatili su predlog da se obavi objedinjena rasprava o tački 1. i 2. dnevnog reda, s obzirom da se radi o informacijama o radu Ministarstva u prvom i drugom kvartalu 2018. godine, a da se na kraju rasprave Odbor izjasni o svakoj tački dnevnog reda posebno.

Članovima Odbora informacije o radu obrazložila je predstavnica Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Maja Matija Ristić, koja je govorila o aktuelnim infrastrukturnim projektima i dodala da faktička i finansijska realizacija budžeta Ministarstva u ovom trenutku iznosi oko 70 odsto. Što se tiče infrastrukturnih projekata istakla je da se Koridor 10 nalazi na oko 90 odsto realizacije, a Koridor 11 na 94 odsto realizacije, te da se očekuje da ovaj projekat bude završen do kraja godine. Projekat Surčin-Obrenovac, koji se sprovodi već godinu dana, je na oko 60 odsto realizacije, navela je predstavnica Ministarstva. Od železničkih projekata, Ristić je istakla da su u toku radovi na pruzi Beograd - Stara Pazova, koji je započet u julu, a realizuje se i pruga Stara Pazova – Novi Sad. Ristić je istakla i to da se u narednih nekoliko dana očekuje potpisivanje ugovora za prvu A fazu, za stanogradnju za pripadnike snage bezbednosti u Vranju i Nišu.

Članovi Odbora prihvatili su Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za period januar–mart 2018. godine i za period april–jun 2018. godine.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora dr Vladimir Orlić, Dalibor Radičević, Ognjen Pantović, Olivera Pešić, Krsto Janjušević, dr Dragan Vesović, dr Danijela Stojadinović, Ivana Nikolić, Ivana Dinić i Snežana B. Petrović.

Prisutni članovi

...

Katarina Rakić

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Krsto Janjušević

Srpska napredna stranka
...

Danijela Stojadinović

Socijalistička partija Srbije
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Ivana Dinić

Socijalistička partija Srbije
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 25.10.2018, 15:08