40. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

11.02.2019.

Na sednici održanoj 11. februara članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Transportne zajednice o sedištu Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanke, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kanade o vazdušnom saobraćaju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indije i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan.

Predloge zakona obrazložio je pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić.

Kada je reč o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Transportne zajednice o sedištu Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Zoran Ilić je upoznao članove Odbora sa podatkom da je na Ministarskom savetu Transportne zajednice, koji je održan 6. decembra 2017. godine u Briselu, Republika Srbija formalno dobila da sedište Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice bude u Beogradu.

U nastavku sednice, pomoćnik ministra obrazložio je i set zakona koji se odnosi na sporazume o vazdušnom saobraćaju, istakavši da se oni, kao i svi ostali sporazumi o vazdušnom saobraćaju, generišu na osnovu Čikaške konvencije potpisane 1944. godine, kada je osnovana Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva. Ovi sporazumi predstavljaju standardne, tranzicione sporazume i spadaju u red modernijih zakona.

Nakon kraće rasprave, članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati gore navedene predloge zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vladimir Orlić, Stefana Miladinović, Dalibor Radičević, Jasmina Karanac, Ognjen Pantović, Olivera Pešić, Goran Kovačević i Jovica Jevtić.

Prisutni članovi

...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Stefana Miladinović

Socijalistička partija Srbije
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Jovica Jevtić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 11.02.2019, 14:35