62. sednica Odbora za evropske integracije

04.09.2019.

Sednica broj: 62

Predsedavajuci: Nenad Čanak

Odbor: Odbor za evropske integracije

Na sednici Odbora, održanoj 4. septembra, razmotreni su, u načelu, Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju i Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija.

Razmotreni su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o autorskim i srodnim pravima, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda, koje je podnela Vlada.

Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju, članovima Odbora obrazložila je prof. dr Gabrijela Grujić i dr Bojan Tubić vršioci dužnosti pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i vršilac dužnosti pomoćnika direktora Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, Aleksandra Mihailović.

Članovi Odbora su jednoglasno usvojili predloge zakona dnevnog reda sednice.

Sednicom je predsedavao predsednik Odbora Nenad Čanak, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Ivana Nikolić,Hadži Milorad Stošić,Vladimir Đurić,Biljana Pantić Pilja, Mladen Grujić, Dragan Šormaz, Zvonimir Đokić i Elvira Kovač.

Prisutni članovi

...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Vladimir Đurić

Stranka moderne Srbije
...

Biljana Pantić Pilja

Srpska napredna stranka
...

Mladen Grujić

Nova Srbija
...

Dragan Šormaz

Srpska napredna stranka
...

Zvonimir Đokić

Srpska napredna stranka
...

Elvira Kovač

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 04.09.2019, 12:12