43. sednica Odbora za obrazovanje nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

22.01.2020.

Na sednici održanoj 22. januara, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima, više predloga zakona koji su uvršteni na dnevni red Devetnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije podneto je ukupno osam amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da svih osam amandmana odbije.

Na Predlog zakona o žigovima podneto je ukupno 18 amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da svih 18 amandmana odbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja podneto je ukupno 18 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili amandman na član 21. Predloga zakona koji je podneo dr Aleksandar Martinović, dok su ostali odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju podneto je ukupno 11 amandmana, Vlada i Odbor predložili su Narodnoj skupštini da sve amandmane odbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju i vaspitanju, podneto je ukupno 12 amandmana, Vlada i Odbor predložili su Narodnoj skupštini da sve amandmane odbije.

Sednici je prisustvovao predstavnik predlagača, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Vladimir Marić.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Muamer Zukorlić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: doc. dr Mihailo Jokić, prof. dr Ljubiša Stojmirović, prof. dr Marko Atlagić, Milena Bićanin, Arpad Fremond, prof. dr Milan Knežević i prof. dr Žarko Obradović.

Prisutni članovi

...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Ljubiša Stojmirović

Srpska napredna stranka
...

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka
...

Milena Bićanin

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Arpad Fremond

Savez vojvođanskih Mađara
...

Milan Knežević

Srpska napredna stranka
...

Žarko Obradović

Komunistička partija Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 22.01.2020, 09:18