145. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

18.02.2020.

Sednica broj: 145

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj, 18. februara, članovi Odbora razmotrili su predložene zakone dnevnog reda Dvadeset petog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Odbor je ocenio da su Predlog zakona o memorijalnom centru „Staro sajmište“, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Republici Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Zajam za ugovaranje stranog projekta o izgradnji) za Projekat izgradnje toplovoda Obrenovac - Novi Beograd, između kineske Export-Import banke, kao zajmodavca i Republike Srbije, koju zastupa Vlada Republike Srbije postupajući preko Ministarstva finansija, kao zajmoprimca i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koje se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji, koje je podnela Vlada, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Takođe, Odbor je ocenio da u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije, s jedne strane i Evroazijske ekonomske unije i njenih država članica s druge strane, koji je podnela Vlada, kao i Predlog zakona o potvrđivanju dodatog Protokola 6 o trgovini uslugama Sporazuma o izmeni i pristupanju Sporazumu o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi, koji je podnela Vlada.

U nastavku sednice, članovi Odbora razmotrili su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koji je podnela narodna poslanica Katarina Rakić i ocenili da je podneti Predlog u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komleski, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: doc. dr Mihailo Jokić, Vesna Marković, Aleksandra Majkić, dr Dragana Barišić, Neđo Jovanović, Elvira Kovač, Jelena Žarić Kovačević i Petar Petrović.

Prisutni članovi

...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Dragana Barišić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Elvira Kovač

Savez vojvođanskih Mađara
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
Poslednji put ažurirano: 18.02.2020, 10:49