59. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

24.02.2020.

Na sednici, održanoj 24. februara, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Konvenciju o ugovoru za međunarodni prevoz robe drumom (CMR), koji je podnela Vlada.

Članovima Odbora Predlog zakona obrazložila je Slavica Višnjić, predstavnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Višnjić je istakla da su ovaj Protokol podržala i udruženja domaćih prevoznika, imajući u vidu iskustva i analize država koje su pristupile pomenutom protokolu, prema kojima je iznos ograničenja odgovornosti prevoznika u drumskom saobraćaju znatno povoljniji za prevoznike Prema Protokolu nego prema Konvenciji (CMR).

Članovi Odbora razmotrili su i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa br. 3 Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, koji je podnela Vlada. Predstavnica Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Jelena Topalović Kitanović obrazložila je da na osnovu Zapisnika 4. sastanka Trilateralne radne grupe Republike Srbije, Mađarske i Narodne Republike Kine za projekat Beograd–Budimpešta, održanog u Pekingu, 19. novembra 2015. godine, dogovoreno je da srpska i kineska strana razmotre izmene i dopune Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, kojim se nabavka lokomotiva i šinskih vozila uključila u okvir bilateralne saradnje.

Nakon obrazloženja, članovi Odbora jednoglasno su odlučili da prihvate predložene predloge zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora Ivana Nikolić, Dalibor Radičević, Vladimir Orlić, Ognjen Pantović, Jasmina Karanac, Dragan Jovanović, Milan Ljubić i Snežana Petrović.

Prisutni članovi

...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Dragan Jovanović

Nova Srbija Bolja Srbija
...

Milan Ljubić

Srpska napredna stranka
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 24.02.2020, 09:49