17. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

26.12.2020.

Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, održanoj 26. decembra 2020. godine, razmotreni su Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu (Izgradnja autoputa E-80 Niš-Merdare, deonica Niš-Pločnik, faza 1) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, koje je podnela Vlada.

Predloge zakona članovima Odbora, ispred Ministarstva finansija, obrazložili su Dejan Dabetić, rukovodilac Grupe za ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i Ana Tripović, direktorka Uprave za javni dug. Ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sednici su prisustvovali državni sekretar Milana Rakić i Jovan Marković, predstavnik izvršioca posla Koridori Srbije.

Odbor je jednoglasno usvojio oba predloga zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Uglješa Marković, Ana Čarapić, Bratimir Vasiljević, Svetlana Milijić, Duško Tarbuk, dr Milorad Mijatović, Milenka Subić, Olivera Pešić, Sonja Vlahović i Nikola Vojinović.

Prisutni članovi

...

Uglješa Marković

Socijalistička partija Srbije
...

Ana Čarapić

Srpska napredna stranka
...

Bratimir Vasiljević

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Duško Tarbuk

Nova Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Milenka Subić

Srpska napredna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Nikola Vojinović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 26.12.2020, 16:20