63. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

05.10.2021.

Sednica broj: 63

Predsedavajuci: Marija Jevđić

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo održanoj 5. oktobra 2021. godine, članovi Odbora razmotrili su, u načelu, više predloga zakona koji su uvršteni na dnevni red Prve sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.
Odbor je ocenio da su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, Predlog zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini i Predlog zakona o izmeni Zakona o muzejskoj delatnosti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je u nastavku rada utvrdio tekst odgovara povodom pokrenutog postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti odredbe člana 60. stav 1. Zakona o nauci i istraživanjima i doneo odluku da se isti uputi Ustavnom sudu.

Sednici je predsedavala Marija Jevđić, zamenik predsednika Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Nevena Veinović, Željko Tomić, Olja Petrović, Vuk Mirčetić, Luka Kebara, Dubravka Kralj, Toma Fila i Đorđe Todorović.

Prisutni članovi

...

Nevena Veinović

Srpska napredna stranka
...

Željko Tomić

Demokratska stranka Srbije Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Vuk Mirčetić

Srpska napredna stranka
...

Luka Kebara

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Toma Fila

Socijalistička partija Srbije
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 05.10.2021, 09:48