18. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

25.10.2021.

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivedu održao je 25. oktobra sednicu, na kojoj je razmotren Predlog zakona o izmenama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu, Razdeo 24 - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podnela Vlada.
Državi sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović je naveo da je predloženim rebalansom budžeta za ovo Ministarstvo predviđeno da se opredeli 60 milijardi 271 milion dinara, što je u odnosu na ukupne tekuće aproprijacije povećanje od jedne milijarde i 23 miliona dinara, a u odnosu na rebalanas iz aprila ove godine, za skoro dve milijarde dinara. Najviše sredstava je opredeljeno za subvencije, direktna plaćanja poljoprivrednicima i za mere podrške ruralnog razvoja, naveo je on. Mahmutović se zahvalio članovima Odbora, koji su dali značajan doprinos da sredstva namnjena za poljprivredu budu što veća.

Predstavnica Ministarstva finansija Dragana Đorđević upoznala je članove Odbora sa predloženim rebalansom budžeta, navodeći da je za Ministastvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede opredeljeno 4,71 odsto u ukupnim poreskim prihodima.

Tokom rasprave su članovi Odbora izneli mišljenje da bi bilo dobro da je odvojeno pet odsto za poljoprivredu, kako je zakonom predviđeno, kako bi se sva dugovanja poljoprivrenicima isplatila u što skorije vreme.

Članovi Odbora prihvatili su Predlog zakona o izmenama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu, Razdeo 24 - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Sednici je predsedavao prdsednik Odbora Marijan Rističević, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Momir Stojilković, Olja Petrović, Velibor Stanojlović, Nandor Kiš, Nenad Filipović, Milija Miletić, Stanislava Janošević, Sonja Todorović, Veroljub Matić, Tijana Davidovac, Hadži Milorad Stošić i Žarko Bogatinović.

Prisutni članovi

...

Momir Stojilković

Pokret snaga Srbije - BK
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Velibor Stanojlović

Srpska napredna stranka
...

Nandor Kiš

Savez vojvođanskih Mađara
...

Nenad Filipović

Jedinstvena Srbija
...

Milija Miletić

Ujedinjena seljačka stranka
...

Stanislava Janošević

Srpska napredna stranka
...

Sonja Todorović

Srpska napredna stranka
...

Veroljub Matić

Srpska napredna stranka
...

Tijana Davidovac

Srpska napredna stranka
...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Žarko Bogatinović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 25.10.2021, 13:53