34. sednica Odbora za pravosuđe državnu upravu i lokalnu samoupravu

08.06.2018.

Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 8. juna, članovi Odbora razmatrali su predlog kandidata za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji su podnela udruženja novinara u Republici Srbiji i predlog kandidata za izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji su podneli Zaštitnik građana i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Udruženja novinara u Republici Srbiji predložila su Narodnoj skupštini da se za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije izabere kandidat Živojin Rakočević. Članovi Odbora su, većinom glasova, prihvatili predlog kandidata i uputili Narodnoj skupštini na razmatranje.

Pre prelaska na drugu tačku dnevnog reda, članovi Odbora su jednoglasno stavili van snage stav 7. obaveštenja koje je dostavljeno Narodnoj skupštini 6. jula 2017. godine.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti predložio je Narodnoj skupštini da se za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije izabere kandidat Vida Petrović Škero, dok je Zaštitnik građana predložio Narodnoj skupštini da se za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije izabere kandidat Janko Lazarević.

Članovi Odbora su jednoglasno prihvatili predloge za oba kandidata i uputili Narodnoj skupštini na razmatranje.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Slaviša Bulatović, dr Aleksandar Martinović, Neđo Jovanović, Miletić Mihajlović, Đorđe Komlenski, Žarko Mićin i Balint Pastor.

Prisutni članovi

...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Slaviša Bulatović

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Martinović

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Miletić Mihajlović

Socijalistička partija Srbije
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 11.06.2018, 19:20