34. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

22.10.2018.

Na sednici održanoj 22. oktobra, članovi Odbora razmatrali su u pojedinostima više predloga zakona, koji su na dnevnom redu Druge sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije.

Na Predlog zakona o građevinskim proizvodima, podneto je ukupno 567 amandmana narodnih poslanika, od kojih su Vlada i Odbor tri prihvatili, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji podneto je ukupno 72 amandmana narodnih poslanika, Vlada i Odbor su prihvatili 27 amandmana, dok su ostali amandmani odbijeni.
Na pomenuti Predlog zakona podneta su tri odborska amandmana i to na član 30, 71. i na član 100. Predloga zakona, koji su predstavnici predlagača prihvatili na samoj sednici.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, podneto je ukupno 107 amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.
Na pomenuti Predlog zakona podneta su i tri odborska amandmana i to na član 5, 11. i na član 26. Predloga zakona, koji su predstavnici predlagača prihvatili na samoj sednici.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju podneto je ukupno 130 amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu nijedan prihvatili.

Na Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o transportu opasne robe podneto je ukupno 64 amandmana, Vlada i Odbor nisu nijedan prihvatili.

Na Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju podneto je ukupno 39 amandmana narodnih poslanika, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili četiri amandmana, dok su ostali odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju podneto je ukupno 69 amandmana narodnih poslanika, od kojih je Vlada jedan prihvatila.

Na Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila, podneto je ukupno 65 amandmana narodnih poslanika, od kojih Vlada i Odbor nisu nijedan prihvatili.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi, podneto ukupno 64 amandmana narodnih poslanika, od kojih Vlada i Odbor nisu nijedan prihvatili.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Ivana Nikolić, Vladimir Orlić, Dalibor Radičević, Ognjen Pantović, Olivera Pešić, Dragan Jovanović, dr Dragan Vesović i Snežana B. Petrović.

Prisutni članovi

...

Katarina Rakić

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Dragan Jovanović

Nova Srbija Bolja Srbija
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 22.10.2018, 12:50