81. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

12.07.2019.

Na sednici održanoj 12. jula 2019. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o uzajamnoj administrativnoj pomoći u poreskim pitanjima, u načelu.

Predloge zakona obrazložili su Jelena Tanasković, državna sekretarka u Ministarstvu finansija i predstavnici Ministarstva Predrag Ivanović i dr Dejan Dabetić.

Članovi Odbora jednoglasno su predložili Narodnoj skupštini da prihvati predloge zakona koji se nalaze na dnevnom redu ove sednice.

U nastavku rada, članovi Odbora odlučili su da se rok za dostavljanje predloga za člana Komisije za hartije od vrednosti produži za 60 dana.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Duško Tarbuk, Sonja Vlahović, Aleksandar Stevanović, Srbislav Filipović, Goran Kovačević, Momo Čolaković, Zoltan Pek, Tanja Tomašević Damnjanović i Zoran Bojanić.

Prisutni članovi

...

Duško Tarbuk

Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Tanja Tomašević Damnjanović

Srpska napredna stranka
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Stevanović

Stranka moderne Srbije
Poslednji put ažurirano: 12.07.2019, 13:19