52. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

25.10.2019.

Na sednici Odbora, održanoj 25. oktobra, razmotreni su, u pojedinostima Predlog zakona o poštanskim uslugama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti, koje je podnela Vlada.

Tokom sednice razmotrena je i Osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i teksta Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, radi davanja saglasnosti za privremenu primenu do njegovog stupanja na snagu.

Na Predlog zakona o poštanskim uslugama podneto je 50 amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili 31 predloženi amandman.

Na Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti, podneto je 16 amandmana od kojih su Vlada i Odbor prihvatili jedan amandman.

U nastavku rada Odbor je dao saglasnost Vladi Republike Srbije za privremenu primenu Osnove za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i teksta Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, do njegovog stupanja na snagu.

Sednicom je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Ivana Nikolić, dr Vladimir Orlić, Jasmina Karanac, Goran Kovačević, Dragan Jovanović, Milan Ljubić, Jelena Žarić Kovačević, dr Danijela Stojadinović i Snežana B. Petrović.

Prisutni članovi

...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Dragan Jovanović

Nova Srbija Bolja Srbija
...

Milan Ljubić

Srpska napredna stranka
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Danijela Stojadinović

Socijalistička partija Srbije
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 28.10.2019, 08:36