Treće vanredno zasedanje , 06.06.2023.

4. dan rada

PRIVREMENE STENOGRAFSKE BELEŠKE
(neredigovane i neautorizovane)

REPUBLIKA SRBIJA
NARODNA SKUPŠTINA

Treće vanredno zasedanje

01 Broj 06-2/126-23

4. dan rada

06.06.2023

Beograd

Sednicu je otvorio: Vladimir Orlić

Sednica je trajala od 10:20 do 17:35

OBRAĆANJA

...
Srpska napredna stranka

Andrijana Aleksandrov

ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE
Hvala predsedavajući.

Pre svega nadovezala bih se na koleginicu i da kažem da sam i ja školovana da podsetim naše građane na fabrike koje su bile zatvorene svojevremeno dok je DS bila na vlasti.

Imam pitanje istovremeno i molbu za rukovodstvo „Telekoma“ da li postoji mogućnost da se sredstva svih nas poreskih obveznika umesto na snimanje dosadašnjih domaćih serija, znam da je proteklih godina mnogo ulagano, usmereno na snimanje dečijih serija, muzičkih emisija, edukativnih programa koji bi pospešili i pomogli psihološki razvoj naše dece kroz igru i učenje.

Smatram da bi bilo značajno da se adekvatno posvetimo informisanju mladih u vidu informativnog dnevnika, gde bi svakodnevno naša deca imala priliku da putem elektronskih, pa kasnije i štampanih medija dobiju adekvatne informacije i odgovore na određena pitanja, da znaju gde se održavaju kvalitetne manifestacije shodno njihovom uzrastu i da, uz adekvatnu pomoć, dobijaju i savete poput pitanja – kako prevazići određene životne izazove sa kojima se naša deca i omladina susreću.

Iskreno, verujem da bi primena navedenog predloga bila izuzetno značajna kako za decu, tako i za roditelje.

Prethodne nedelje, nažalost, tzv. protesti protiv nasilja su pokazali ponovo nasilje u vidu pretećih fotografija našem predsedniku, poput ove koju zaista moram da pokažem.

Evo, ovo naša opozicija, da kažem, organizuje proteste protiv nasilja i samim tim organizuje, da kažem, vešala sa likom našeg predsednika, koji zapravo treba da bude obešen, odnosno ubijen.

Dakle, to je vaša politika. Samo želim da građani znaju. Evo, da kamera zabeleži.

Takođe se sprovode i poruke mržnje, što nije ništa novo kada ste vi u pitanju, prema našoj omladini i predsednikovom sinu Danilu, poput ove poruke. Citiraću, ali zaista kao roditelj verujte mi da se ježim, prosto, da pročitam ovako nešto i neću sve pročitati iz poštovanja, naravno, prema našim građanima i prema Danilu, mladiću koji ima svega 25 godina.

Dakle, slika je Danila Vučića trenutno prisutna, kao što vidite.

Vidite dobro? Drago mi je.

Piše od neke gospođe bezimene, zapravo Ljupka Ana: "Kučkin okot, j. ga babo njegov žvalavi".

Drugi komentar, Draško, odnosno neki Pera lozač: "I on će pod lipu sa tatom budalom i mamom ku".

Da li vi smatrate, vi koji organizujete proteste protiv nasilja, da je primereno pisati mladiću od 25 godina ovako nešto? Da li vi to podržavate? Da li ste svesni posledica koje vi kao opozicija radite i doprinosite, jer pravite razdor u društvu i sejete mržnju?

Ovo svakako ostavlja posledice na ovog mladića od 25 godina, koji ima pravo da jednostavno živi, kao i ćerka našeg predsednika. Dakle, maksimalno sam zgrožena i ne samo ja, nego i cela Srbija.

Dakle, morala bih da podsetim, zapravo da obavestim građane, što možda i nije primereno, ali ja moram da kažem da je taj mladić koji trpi torturu od strane opozicionih lidera, izgubio majku pre godinu i pet meseci. Da li postoji neka empatija, poštovanje prema našoj omladini, prema deci?

Mogu slobodno da kažem da tzv. ujedinjena, odnosno razjedinjena opozicija, pošto je neko za sankcije Rusiji, neko nije, zavisi od kampanje, nekada jesmo, nekada nismo, a to je vaš manir, svakako, je Srbiju stavila na stub srama, naše pristojne i nenasilne građane, a ima nas dosta, verujte mi, koji se stide umesto vas, kada vi stida nemate.

U subotu je bilo tačno 30 dana od tragično masakra koji nas je sve zadesio i sve potresao, ali, nažalost, o našoj nedužnoj deci i palim anđelima nije bilo ni pomena. Dakle, posvećen je jedan minut vremena, a zatim su ovi politički predvodnici protesta nastavili da se smeju, da konzumiraju alkohol, da govore i pokazuju različite nasilne rekvizite od kojih se, ponoviću, cela Srbije postidela u njihovo ime, kada vi stida nemate.

(Srđan Milivojević: Vreme!)

Najvažnija pitanja ovog protesta protiv predsednika Vučića jesu – ko je režiser, a ko je producent ovih protesta?

Milivojeviću, vi to znate?

Verujem da naši građani to znaju…