101. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

17.12.2019.

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 17. decembra, razmotrili u pojedinostima više predloga zakona koji su na dnevnom redu Devete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2019.godini.

Na Predlog zakona o javnim nabavkama podneto je 107 amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su 14 amandmana koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona.

Narodni poslanici podneli su 15 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Od 55 amandmana podnetih na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Vlada i Odbor prihvatili su jedan, i to na član 34. Predloga zakona koji je podnela narodna poslanica dr Aleksandra Tomić.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama podneto je 13 amandmana koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od šest amandmana koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Od 12 amandmana koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o dopunama Zakona o Carinskoj tarifi, Vlada i Odbor prihvatili su dva amandmana i to amandman na član 1. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Milorad Mirčić i na član 3. Predloga zakona, koji je podnela narodna poslanica dr Aleksandra Tomić.

Od 13 amandmana koji su podneti na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.

Narodni poslanici podneli su ukupno devet amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu. Vlada i Odbor prihvatili su jedan amandman i to na član 1. Predloga zakona, koji je podnela narodna poslanica Vjerica Radeta.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovli su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Srbislav Filipović, Tanja Tomašević Damnjanović, Sonja Vlahović, Gorica Gajić, Momo Čolaković, Olivera Pešić, Snežana R. Petrović, Zoltan Pek i dr Milorad Mijatović.

Prisutni članovi

...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Tanja Tomašević Damnjanović

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Gorica Gajić

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Snežana Petrović

Srpska narodna partija
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 17.12.2019, 14:24

Whoops, looks like something went wrong.