136. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

18.12.2019.

Sednica broj: 136

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici, održanoj 18. decembra, članovi Odbora razmotrili su amandmane na Predlog zakona o javnim nabavkama, koji je podnela Vlada.

Na Predlog zakona, podneto je 107 amandmana, a Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

U nastavku sednice, članovi Odbora razmotrili su 12 podnetih amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, koji je podnela Vlada i ocenili da su svi podneti amandmani u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu, koji je podnela Vlada, podneto je 14 amandmana, a Odbor je ocenio da su svi u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, podneto je 55 amandmana, a Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je razmotrio i predloge amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, kojih je podneto 13, a na sednici je ocenjeno da su svi podneti amandmani u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, narodni poslanici podneli su šest amandmana, a članovi Odbora ocenili su da je svih šest u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o dopunama Zakona o Carinskoj tarifi, koji je podnela Vlada, podneto je 12 amandmana, a članovi Odbora ocenili su da su svi podneti amandmani u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Članovi Odbora ocenili su da je od 13 amandmana podnetih na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, koji je podnela Vlada, svih 13 u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu, podneto je ukupno devet amandmana, a Odbor je ocenio da su svi ovi amandmani u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, narodni poslanici podneli su četiri amandmana, a Odbor je ocenio da su u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, koji je podnela Vlada, podneto je 11 amandmana, a Odbor je ocenio da su svi podneti amandmani na Predlog zakona u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti podneto je 13 amandmana, a Odbor je ocenio da je svih 13 amandmana u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Članovi Odbora razmotrili su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, Predlog strategije odbrane Republike Srbije, Predlog strategije nacionalne bezbednosti Republike Srbije, Predlog odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o saradnji u oblasti odbrane i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju migracijama, koje je podnela Vlada, u načelu, a članovi Odbora ocenili su da su predlozi u skladu s Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Aleksandra Majkić, Živan Đurišić, Vesna Marković, Srbislav Filipović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Milena Ćorilić i Petar Petrović.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Živan Đurišić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Krsto Janjušević

Srpska napredna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
Poslednji put ažurirano: 18.12.2019, 12:05