104. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

23.01.2020.

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 23.januara, razmotrili više predloga akata koje će narodni poslanici razmatrati na Dvadesetom vanrednom zasedanju u Jedanaestim sazivu.

Odbor je prihvatio predlog predsednice Odbora dr Aleksandre Tomić da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 7. dnevnog reda sednice.

Članovi Odbora razmotrili su, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala i Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za konkurentnu poljoprivredu) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat unapređenje zemljišne administracije u Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu između Republike Srbije (kao Korisnika kredita) i T.C. Ziraat Bankasi A.S. i Denizbank A.S. (kao Davalaca kredita), Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Nabavka voznih sredstava za Srbija Voz) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2009 (2019) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam za izgradnju nove Univerzitetske dečje klinike, Tiršova 2 u Beogradu.

Predložene zakone obrazložili su predstavnici predlagača, Jelena Tanasković, državna sekretarka Ministarstva finansija, Snežana Lakčević, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku i Bojan Živković, pomoćnik direktora Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a Odbor je nakon rasprave sve predloge prihvatio.

Odbor je na sednici odlučio da iz skupštinske procedure povuče Predlog odluke o davanju saglasnosti na Izmene pojedinih rashoda bez promene ukupnih rashoda i ukupnih prihoda Finansijskog plana Regulatornog tela za elektronske medije za 2019. godinu, koji je uputio Narodnoj skupštini 2. decembra 2019.godine.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovli su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Srbislav Filipović, Sonja Vlahović, Momo Čolaković, Olivera Pešić, Zoltan Pek, Aleksandar Stevanović, Goran Kovačević i dr Milorad Mijatović.

Prisutni članovi

...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Aleksandar Stevanović

Stranka moderne Srbije
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 23.01.2020, 11:09

Whoops, looks like something went wrong.