Osma sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

26.01.2021.

Na sednici održanoj 26. januara 2021. godine, članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrali su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, koji je podnela Vlada, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka obrazložio je predstavnik Ministarstva pravde Zlatko Petrović, dok je Odbor jednoglasno predložio Narodnoj skupštini da prihvati pomenuti Predlog zakona.

Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva, obrazložio je predstavnik Viskog saveta sudstva Ivan Jovičić, te je Odbor jednoglasno predložio Narodnoj skupštini da prihvati gore navedene predloge odluka.

Sednicom je predsedavao Vladimir Đukanović, predsednik Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Toma Fila, Velibor Milojičić, Đorđe Komlenski, Nenad Baroš, Sanja Branković Jefić, Nebojša Pavlović, doc. dr Mihailo Jokić, Jelena Žarić Kovačević i Milorad Hadži Stošić.

Prisutni članovi

...

Toma Fila

Socijalistička partija Srbije
...

Velibor Milojičić

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Nenad Baroš

Srpska napredna stranka
...

Sanja Jefić Branković

Liberalno demokratska partija Socijaldemokratska partija Srbije
...

Nebojša Pavlović

Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 26.01.2021, 12:23