Peta sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

03.03.2021.

Na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, održanoj 3. marta 2021. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, koji je podnela Vlada.

Predsednica Odbora Katarina Rakić navela je, da je Zakonom o elektronskim komunikacijama, propisano da predsednika, zamenika predsednika i članove Upravnog odbora ove agencije bira i razrešava Narodna skupština, na predlog Vlade, na osnovu sprovedenog javnog konkursa.

Rakić je podsetila članove Odbora da je Narodna skupština 3. marta 2016. godine donela Odluku o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

Imajući u vidu da im mandat ističe 3. marta 2021. godine, Rakić je navela da je nadležno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u propisanom roku raspisalo javni konkurs, a da je Vlada po sprovedenom konkursu utvrdila predlog kandidata za predsednika, zamenika predsednika i članove Upravnog odbora ove agencije.

Predlog odluke je članovima Odbora na sednici obrazložio državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miloš Cvetanović, nakon čega su članovi Odbora odlučili da prihvate navedeni Predlog odluke.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Bojan Torbica, Snežana Petrović, Daniel Đivanović, mr Slavenko Unković, Nikola Vojinović, Milosav Milojević, Uglješa Marković, Ana Čarapić, Maja Grbić, Rajka Matović, Veroljub Matić, Adrijana Pupovac i Ivana Nikolić.

Prisutni članovi

...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Snežana Petrović

Srpska narodna partija
...

Daniel Đivanović

Savez vojvođanskih Mađara
...

Slavenko Unković

Jedinstvena Srbija
...

Nikola Vojinović

Srpska napredna stranka
...

Milosav Milojević

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Marković

Socijalistička partija Srbije
...

Ana Čarapić

Srpska napredna stranka
...

Maja Grbić

Srpska napredna stranka
...

Rajka Matović

Srpska napredna stranka
...

Veroljub Matić

Srpska napredna stranka
...

Adrijana Pupovac

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 03.03.2021, 14:00