Deseta sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

13.05.2021.

Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, razmotrili su na sednici, održanoj 13. maja 2021. godine, u načelu pet predloga zakona koji su predloženi za dnevni red Dvanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2021. godini.
Članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmeni Zakona o planiranju i izgradnji, koji je obrazložila Danica Uskoković, v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nakon rasprave, Odbor je prihvatio, u načelu, ovaj Predlog zakona.

Odbor je razmotrio i usvojio, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, koji je obrazložio državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miloš Cvetanović.

Na ovoj sednici usvojen je u načelu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji je obrazložila v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Danica Uskoković.

Članovi Odbora su razmotrili i usvojili, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, koji je obrazložio v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Veljko Kovačević.

Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, obrazložila je v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Danica Uskoković, nakon čega su ga članovi Odbora usvojili u načelu.

Na sednici je razmotren i usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima (Interbus sporazum) i Odluke br. 1/2011 Zajedničkog odbora osnovanog Interbus sporazumom o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima, koji je obrazložio v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Milan Petrović.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Snežana Petrović, Goran Pekarski, Dejan Kesar, Slavenko Unković, Goran Spasojević, Adrijana Pupovac, Milutin Mrkonjić, Zoran Bojanić, Nikola Vojinović, Nevenka Kostadinova i Milosav Milojević.

Prisutni članovi

...

Snežana Petrović

Srpska narodna partija
...

Goran Pekarski

Demokratska stranka Demokratska alternativa Nova Srbija Srpska napredna stranka
...

Dejan Kesar

Srpska napredna stranka
...

Slavenko Unković

Jedinstvena Srbija
...

Goran Spasojević

Srpska napredna stranka
...

Adrijana Pupovac

Srpska napredna stranka
...

Milutin Mrkonjić

Socijalistička partija Srbije
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Nikola Vojinović

Srpska napredna stranka
...

Nevenka Kostadinova

Srpska napredna stranka
...

Milosav Milojević

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 13.05.2021, 11:46