Deveta sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

22.12.2022.

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 22. decembra 2022. godine, razmotreni su predlozi zakona koji se nalaze na Četvrtoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u Trinaestom sazivu.
Odbor je ocenio da je Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima, Predlog zakona o izmeni Zakona o državnim službenicima, Predlog zakona o izmeni Zakona o državnim službenicima, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o izručenju između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o transferu osuđenih lica između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Federativne Republike Brazil o pravnoj pomoći u građanskim stvarima, Predlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i tehničkog osoblja, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vladimir Gajić, dr Žika Bujuklić, Srđan Simić, Vesna Nedović, Sanja Branković Jefić, prof. dr Marko Atlagić, Olja Petrović, Marko Mladenović, Sanja Lakić i Dragan Vulić.

Prisutni članovi

...

Vladimir Gajić

Narodna stranka
...

Žika Bujuklić

Srpska napredna stranka
...

Srđan Simić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Nedović

Srpska napredna stranka
...

Sanja Jefić Branković

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Marko Mladenović

Srpska napredna stranka
...

Sanja Lakić

Srpska napredna stranka
...

Dragan Vulić

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 22.12.2022, 08:35