15. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

26.01.2023.

Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, koja je održana 26. januara 2023. godine, razmotren je Predlog zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije prema Međunarodnom monetarnom fondu na osnovu korišćenja sredstava stendbaj aranžmana (Stand-by Arrangement) odobrenih Republici Srbiji odlukom Odbora izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda od 19. decembra 2022. godine, koji je podnela Vlada, u načelu, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd, NLB Komercijalne banke A.D. Beograd i AIK banke a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, koji je podnela Vlada, u načelu i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Obnova teretnog voznog parka Srbije) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji je podnela Vlada i glasao da Narodna skupština usvoji ovaj predlog zakona.

Navedene predloge zakona narodnim poslanicima obrazložio je predstavnik Ministarstava finansija Dragan Babić iz Uprave za javni dug, a članovi Odbora su nakon rasprave, većinom glasova, odlučili su da predlože Narodnoj skupštini da prihvati ove predloge zakona.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a u radu su učestvovali i sledeći članovi i zamenici članova Odbora: mr Svetlana Milijić, Vojislav Vujić, Miroslav Kondić, dr Dušan Bajatović, prof. dr Vladimir Obradović, dr Aleksandra Tomić, dr Nenad Mitrović, Rozalija Ekres, Miroslav Aleksić, Nikola Radosavljević, Bojana Bukumirović, Zoran Stojanović, Tijana Davidovac i Ana Beloica i narodni poslanici Srđan Milivojević i prof. dr Tamara Milenković Kerković.

Prisutni članovi

...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Miroslav Kondić

Srpska napredna stranka
...

Dušan Bajatović

Socijalistička partija Srbije
...

Vladimir Obradović

Stranka slobode i pravde
...

Aleksandra Tomić

Srpska napredna stranka
...

Nenad Mitrović

Demokratska stranka
...

Rozalija Ekres

Savez vojvođanskih Mađara
...

Miroslav Aleksić

Narodna stranka
...

Nikola Radosavljević

Srpska napredna stranka
...

Bojana Bukumirović

Srpska stranka Zavetnici
...

Zoran Stojanović

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Tijana Davidovac

Srpska napredna stranka
...

Ana Beloica Martać

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 26.01.2023, 14:31