17. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

21.03.2023.

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava održali su 21. marta 2023. godine sednicu.

Na sednici su razmotrili Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist OTP BANK NYRT, OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad i DSK BANK AD po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Okvirni zajam za infrastrukturu u obrazovanju Srbije između Republike Srbije i Evropske investicione banke, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1024 01 C između Francuske agencije za razvoj, kao Zajmodavca i Republike Srbije, kao Zajmoprimca i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, koje je podnela Vlada.

Predloge zakona obrazložio je predstavnik Ministarstva finansija Dragan Babić, a nakon rasprave, Odbor je odlučio da predloži Narodnoj skupštini da ih prihvati.

U nastavku sednice, Odbor je utvrdio Predlog odluke o davanju saglasnosti na Rebalans Finansijskog plana Agencije za energetiku Republike Srbije za 2023. godinu, koji dostavlja Narodnoj skupštini na razmatranje i odlučivanje.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: mr Svetlana Milijić, Vojislav Vujić, Miroslav Kondić, dr Aleksandra Tomić, dr Nenad Mitrović, Rozalija Ekres, Miroslav Aleksić, Nikola Radosavljević, Nebojša Zelenović, Zoran Stojanović, Tijana Davidovac, Dragan М. Marković i Ana Beloica Martać.

Prisutni članovi

...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Miroslav Kondić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Tomić

Srpska napredna stranka
...

Nenad Mitrović

Demokratska stranka
...

Rozalija Ekres

Savez vojvođanskih Mađara
...

Miroslav Aleksić

Narodna stranka
...

Nikola Radosavljević

Srpska napredna stranka
...

Zoran Stojanović

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Tijana Davidovac

Srpska napredna stranka
...

Dragan M. Marković

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Ana Beloica Martać

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 21.03.2023, 13:50