23. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

27.04.2023.

Na sednici, koja je održana 27. aprila 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona Druge sednice Drugog redovnog zasedanje Narodne skupštine, u pojedinostima.

Odbor je ocenio da je 120 amandmana koje je podneto na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, kao i 64 od podnetih 66 amandmana na Predlog zakona o bezbednosti i zdravlju na radu.

Odbor je ocenio da je 114 od podnetih 116 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o upravljanju otpadom u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

U nastavku sednice, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrio je u pojedinostima Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i ocenio da je 51 od podnetih 53 amandmana na Predlog zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije svih 60 amandmana podnetih na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije, kao i 27 od 28 amandmana podnetih na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o izmenama i dopunama Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju.

U nastavku sednice, Odbor je dao predlog mišljenja Ustavnom sudu povodom inicijative za pokretanje postupka za ocenu saglasnosti odredbe člana 15 a i člana 16. st.1 i 2. Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Na sednici Odbor je uputio mišljenje Ustavnom sudu povodom inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i saglasnosti sa potvrđenim međunarodnim ugovorima čl. 2-21. Zakona o socijalnoj karti.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Dragan Nikolić, Dubravka Kralj, Milica Nikolić, dr Uglješa Mrdić, Sanja Jefić Branković, prof. dr Marko Atlagić, Zoran Tomić, Sanja Lakić, dr Žika Bujuklić, Olja Petrović i Ljubinko Đurković.

Prisutni članovi

...

Dragan Nikolić

Narodna radikalna stranka Srpska radikalna stranka Nova Srbija Srpska napredna stranka Srpska stranka Zavetnici
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Milica Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Sanja Jefić Branković

Liberalno demokratska partija Socijaldemokratska partija Srbije
...

Marko Atlagić

Savez komunista Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Zoran Tomić

Srpska napredna stranka
...

Sanja Lakić

Srpska napredna stranka
...

Žika Bujuklić

Srpska napredna stranka
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Ljubinko Đurković

Monarhisti
Poslednji put ažurirano: 27.04.2023, 19:30