14. sednica Odbora za spoljne poslove

18.05.2023.

Sednica broj: 14

Predsedavajuci: Borko Stefanović

Odbor: Odbor za spoljne poslove

Na sednici, koja je održana 18. maj 2023. godine, članovi Odbora za spoljne poslove razmatrali su predloge zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gabon o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Ekvatorijalne Gvineje o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša i o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, koje je podnela Vlada.

Nakon obrazloženja Sporazuma od strane predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Vladimira Cvetkovića, Odbor je predložio Narodnoj skupštini da prihvati navedene predloge zakona.

U nastavku sednice, Odbor je usvojio inicijative za posete, konstatovao redovne aktivnosti stalnih delegacija, usvojio izveštaje o realizovanim posetama, te konstatovao realizovane parlamentarne kontakte i ostale realizovane kontakte.

Odbor je konstatovao i promene u sastavu poslaničkih grupa prijateljstava sa Austrijom, Belorusijom, Bugarskom, Brazilom, Grčkom, Danskom, Egiptom, Izraelom, Italijom, Japanom, Kiprom, Nemačkom, Palestinom, Rumunijom, Rusijom, Severnom Makedonijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Slovenijom, Turskom, Holandijom, Švajcarskom i Švedskom.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Borko Stefanović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Hadži Milorad Stošić, dr Đorđe Miketić, Draginja Vlk, Ana Miljanić, Dubravka Filipovski, Dunja Bratić Simonović, Usame Zukorlić, Nataša Jovanović, Dani Zoltan, Marina Raguš, Nemanja Joksimović i Tamara Pilipović.

Prisutni članovi

...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Draginja Vlk

Srpska napredna stranka
...

Ana Miljanić

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Filipovski

Srpska napredna stranka
...

Dunja Simonović Bratić

Socijalistička partija Srbije
...

Usame Zukorlić

Stranka pravde i pomirenja
...

Nataša Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Zoltan Dani

Socijalistička partija Srbije
...

Marina Raguš

Srpska napredna stranka
...

Nemanja Joksimović

Srpska napredna stranka
...

Tamara Pilipović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 18.05.2023, 17:25