14. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

03.05.2018.

Sednica broj: 14

Predsedavajuci: Marija Obradović

Odbor: Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove su na sednici, održanoj 3. maja, razmotrili u pojedinostima šest predloga zakona koji se razmatraju na Četvrtoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2018. godini.

Na Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, podneto je 333 amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili tri. Odbor je podneo i jedan svoj amandman, na član 10. Predloga zakona.

Narodni poslanici su podneli 58 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, a Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.

Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od 110 podnetih amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od 162 amandmana. Odbor je podneo i jedan svoj amandman, na član 22. Predloga zakona.

Vlada i Odbor su prihvatili jedan od 654 amandmana na Predlog zakona o vojnom obrazovanju.

Od 96 podnetih amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, Vlada i Odbor prihvatili su jedan.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Marija Obradović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Momčilo Mandić, Sandra Božić, Borisav Kovačević, Zoran Radojičić, prof. dr Zoran Dragišić, Đorđe Milićević, Dubravka Filipovski, mr Igor Bečić, Jasmina Obradović, mr Milovan Drecun i Aleksandar Marković.

Prisutni članovi

...

Marija Obradović

Srpska napredna stranka
...

Momčilo Mandić

Srpska radikalna stranka
...

Sandra Božić

Srpska napredna stranka
...

Borisav Kovačević

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Zoran Dragišić

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Filipovski

Nova Srbija Srpska napredna stranka
...

Igor Bečić

Srpska napredna stranka
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
...

Milovan Drecun

Socijalistička partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Marković

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 07.05.2018, 08:25