28. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

14.05.2018.

Na sednici, održanoj 14. maja, članovi Odbora su razmatrali više predloga zakona u načelu i više predloga zakona o potvrđivanju sporazuma, koji su predloženi za dnevni red Pete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine.

Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o putevima, Predlog zakona o železnici, Predlog zakona o bezbednosti u železničkom saobraćaju i Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, obrazložili su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predstavnici Republičkog geodetskog zavoda. Učešće su obrazlaganju uzeli su Aleksandra Damnjanović, državni sekretar, Zoran Ilić, pomoćnik ministra, Jovanka Atanacković, pomoćnik ministra i Saša Stojanović, v. d. pomoćnika ministra.

U nastavku rada razmotren je i Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o izmeni člana 50(a) Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i Protokola o izmeni člana 56. Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu, Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama i talozima iz 2004. godine, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Moldavije o međunarodnom drumskom saobraćaju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta, Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske u oblasti urbanizma i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Tunis.

Na kraju sednice, članovi Odbora su, većinom glasova, usvojili navedene predloge zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Ivana Nikolić, Ivana Stojiljković, Dalibor Radičević, dr Vladimir Orlić, Ognjen Pantović, Aleksandar Stevanović, Stefana Miladinović, dr Ivan Bauer, Dragan Jovanović, dr Dragan Vesović i Snežana B. Petrović.

Prisutni članovi

...

Katarina Rakić

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Ivana Stojiljković

Srpska napredna stranka
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Aleksandar Stevanović

Stranka moderne Srbije
...

Stefana Miladinović

Socijalistička partija Srbije
...

Ivan Bauer

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Dragan Jovanović

Nova Srbija Bolja Srbija
...

Dragan Vesović

Srpski pokret Dveri
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 15.05.2018, 10:34