68. sednica Odbora za finansije, republiči budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

21.03.2019.

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je, na sednici od 21. marta 2019. godine, obavio razgovor sa kandidatom za izbor predsednika Komisije za hartije od vrednosti.

Predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić podsetila je članove Odbora na proceduru izbora predsednika Komisije za hartije od vrednosti i obavestila da je samo Poslanička grupa Srpska napredna stranka dostavila predlog kandidata, sa biografijom i predlogom plana rada Komisije, i za to mesto predložila Marka Jankovića, člana Komisije za hartije od vrednosti.

Po obavljenom razgovoru Odbor je utvrdio Predlog odluke o izboru predsednika Komisije za hartije od vrednosti i predložio Narodnoj skupštini da za predsednika Komisije za hartije od vrednosti izabere kandidata Marka Jankovića.

Takođe, Odbor je odlučio da predloži Narodnoj skupštini da se ovaj Predlog odluke donese po hitnom postupku, u skladu sa članom 167. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Odbor je razmotrio, u pojedinostima, Predlog zakona o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine. Na Predlog zakona podneto je 14 amandmana koje predlagač i Odbor nisu prihvatili.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Olivera Pešić, Momo Čolaković, Goran Kovačević, Tanja Tomašević Damnjanović, Sonja Vlahović, dr Milorad Mijatović, Milan Lapčević i Žika Gojković.

Prisutni članovi

...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Tanja Tomašević Damnjanović

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Milan Lapčević

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Žika Gojković

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 21.03.2019, 15:39