38. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

09.09.2019.

Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmotrio je, na sednici od 12. septembra, u pojedinostima, predloge zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju, o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, o izmenama i dopunama Zakona o patentima, o izmenama i dopunama Zakona o autorskim i srodnim pravima i o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda.

Na Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju podneto je ukupno 17 amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su dva amandmana, i to na članove 1. i 20. Predloga zakona.

Narodni poslanici podneli su 23 amandmana na Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan amandman.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima narodni poslanici podneli su 13 amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Od 82 amandmana koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o autorskim i srodnim pravima Vlada i Odbor prihvatili su sedam amandmana, i to na članove 5, 20, 23, 43, 45, 47. i 64. Predloga zakona.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda podneto je 11 amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan amandman.

Sednici je predsedavao prof. dr Ljubiša Stojmirović, zamenik predsednika Odbora, a sednici su prisustvovali sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Marko Parezanović, prof. dr Marko Atlagić, prof. dr Žarko Obradović, Nataša St. Jovanović, doc. dr Mihailo Jokić, Fatmir Hasani, Andrijana Avramov, dr Predrag Jelenković i Miletić Mihajlović.

Prisutni članovi

...

Marko Parezanović

Srpska napredna stranka
...

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka
...

Žarko Obradović

Komunistička partija Socijalistička partija Srbije
...

Nataša Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Fatmir Hasani

Partija za demokratsko delovanje
...

Andrijana Avramov

Srpska napredna stranka
...

Predrag Jelenković

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Miletić Mihajlović

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 16.09.2019, 08:51