122. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

12.09.2019.

Sednica broj: 122

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora, održanoj 12. septembra, razmotren je Predlog zakona o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, koji je podnela Vlada, u načelu. Odbor je ocenio da je Predlog zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

U nastavku rada razmotreni su amandmani na predloge zakona koji su uvršteni u dnevni red Šesnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Na Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju podneto je 17 amandmana. Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, podneta su 23 amandmana, za koje je Odbor ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, podneto je 13 amandmana. Prema oceni Odbora svi predloženi amandmani su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o autorskom i srodnim pravima, podneta su 82 amandmana. Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda, podneto je 11 amandmana, za koje je Odbor ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovli su sledeći članovi i zamenici članova: Aleksandra Majkić, dr Mihailo Jokić, Vesna Marković, Srbislav Filipović, Bojan Torbica, dr Balint Pastor, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 16.09.2019, 08:52