51. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

22.10.2019.

Na sednici održanoj 22. oktobra, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o poštanskim uslugama, Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti, u načelu.

Predloge zakona obrazložili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Marija Vučinić, načelnica Odeljenja za poštanski saobraćaj i nadzor i Natalija Radoja, šefica Odseka za regulativu, analizu i planiranje u oblasti informacionog društva.

Marija Vučinić je istakla da su osnovni ciljevi donošenja zakona o poštanskim uslugama stvaranje uslova za unapređenje razvoja tržišta poštanskih usluga, obezbeđenje održivosti i dostupnosti univerzalne poštanske usluge, kao i stvaranje uslova za unapređenje kvaliteta u obavljanju poštanskih usluga.

Nakon kraće rasprave, članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati pomenute predloge zakona, u načelu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Ivana Nikolić, Dalibor Radičević, dr Vladimir Orlić, Ognjen Pantović, Aleksandar Stevanović, Jasmina Karanac, Olivera Pešić, Stefana Miladinović, Goran Kovačević i Snežana B. Petrović.

Prisutni članovi

...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Aleksandar Stevanović

Stranka moderne Srbije
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Stefana Miladinović

Socijalistička partija Srbije
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 22.10.2019, 13:54