Peto vanredno zasedanje , 21.09.2017.

2. dan rada

OBRAĆANJA

...
Demokratska stranka

Radoslav Milojičić

Poslanička grupa Demokratska stranka
Hvala gospodine predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani, danas ću postaviti nekoliko pitanja za nekoliko najviših funkcionera i za nekoliko ministara. To su sva ona pitanja na koja ne možemo da dobijemo odgovor u svakodnevnici, a ta pitanja naše građane izuzetno interesuju.

Prvo pitanje postavljam ministru i čoveku koji je oličenje naprednjačke vlasti ministru odbrane, gospodinu Aleksandru Vulinu – da li ministar odbrane zna, kao takav da više od 80% pripadnika Vojske Srbije ima prosečnu zaradu manju nego što je zarada u Republici Srbiji? Za to vreme ministar pozajmljuje 205.000 evra od tetke iz Kanade i kupuje stan. Da li ministar zna da od ukupnog broja vojnika koji su napustili vojsku ove i 2016. godine, 75 % njih je to uradilo na lični zahtev?

Vojska je do dolaska na vlast SNS bila institucija u koju građani imaju najviše poverenja. Kako vojskom rukovode Vučić, Vulin i Gašić, vojska je institucija iz koje se beži. Sedamdesetpet posto od onih koji su napustili vojsku je to uradilo na lični zahtev. Ovo je peti ministar odbrane za samo 6 godina vlasti SNS. Ono što je simptomatično to je da je svaki novi ministar kog predloži SNS lošiji od svog prethodnika na tom mestu. Zato postavljam pitanje ministarki pravde, gospođi ili gospođici, Neli Kuburović šta će Ministarstvo pravde i pravosudni organi preduzeti kako bi građani Srbije bili obavešteni o tome odakle ministru Vulinu 205, 210, 250 hiljada evra za kupovinu stana? Prostom matematikom možemo doći do zaključka da svaki ministar, pa i ministar Vulin na godišnjem nivou primi kroz plate 10.000 evra. Ako primi kroz plate ministar za godinu dana 10.000 evra koliko njemu godina treba da vrati tetki 200.000 evra? Dvadeset godina. Od čega će živeti on sa svojom porodicom?

(Radoslav Milojičić: Zašto ste me isključili? Zaista, ne razumem.)