Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.05.2023.

5. dan rada

PRIVREMENE STENOGRAFSKE BELEŠKE
(neredigovane i neautorizovane)

REPUBLIKA SRBIJA
NARODNA SKUPŠTINA

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja

01 Broj 06-2/120-23

5. dan rada

25.05.2023

Beograd

Sednicu je otvorio: Vladimir Orlić

Sednica je trajala od 10:10 do 19:00

OBRAĆANJA

...
Stranka slobode i pravde

Marinika Tepić

PRAVAC EVROPA - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA
Zahvaljujem.

Pitanja postavljam predsednici Vlade u prvom redu, ali i policiji i tužilaštvu i ministarstvu i ministru unutrašnjih poslova.

U subotu smo objavili snimak na kome je generalni sekretar Vlade dakle, najbliži saradnik Ane Brnabić, predvodi kolonu batinaša pretorijanaca režima sa splava u Pančevu, a za koje su nam poljoprivrednici koji su prethodno blokirali raskrsnice na ulazu u Pančevo rekli da su im pretili da će silom razbijati blokade, odnosno da služe za napad na njih.

Pitali smo ovde tri dana za redom predsednicu Vlade, zašto Novak Nedić nije momentalno smenjen, zašto nije pokrenuta istraga protiv njega, takođe momentalno? Ako ste već do sada okretali glavu, od povezanosti sa ubicama i sa zverima iz Belivukovog klana, sa kojim su istraživački novinari takođe godinama objavljivali dokaze da je Novak Nedić sa njima povezan, evo, sada crno, na belo.

Šta se međutim dešava? Juče se dešava preokret. Ana Brnabić ćuti tri dana, a onda ovde izjavljuje, pred svima građanima Srbije, odgovarajući na moje pitanje, kaže, ne znamo kada je to snimljeno, ne znamo gde se to dogodilo i kaže da sve to nije tačno da je ova ekipa režimskih pretorijanaca trebalo da zapreti i da prebije poljoprivrednike na blokadi.

Još gore, pošto predsednica sada nije tu, uđi će za jedno pola sata, to znači da je predsednica Vlade priznala da je Novak Nedić radio neke druge poslove po njenom nalogu, jer po članu 30. Zakona o Vladi, generalni sekretar, Novak Nedić, obavlja i druge poslove po nalogu predsednice Vlade.

Prema tome, tražimo sada odgovor od predsednice Vlade, šta je Novak Nedić zapravo radio po njenom nalogu?

Da bismo sve to dokumentovali, jer snimak ne može da se ovde prikaže, evo, dragi građani, ovaj vođa pretorijanaca i batinaša, je Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Republike Srbije. Kaže, Ana Brnabić, ne zna gde se dogodilo. Evo, ja ću joj reći, dogodilo se evo ovde na splavu u Pančevu koji se zove „Vip jahtnig klub“, vidite jasno splav, vidite njegov znak, a vidim da je RTS sklonio zumiranje sa ovog kadra, ali mi ćemo naknadno zumirati da građanima bude jasno.

„Vip jahtnig klub“, evo ga ovde, može se takođe naći, zvanično ne radi već godinu dana, ali zapravo radi na crno, jer svako veče su tamo upaljena svetla, vrlo često sam u Pančevu, u mom rodnom gradu, to svi znaju, ali zamislite šta piše na nalogu „Vip jahtnig kluba“ da je nevladina organizacija.

Dalje, „Vip jahtnig klub“ reklamira i vodi funkcioner SNS, da li je zato problem? Zove se Nikola Stoiljković, evo ga, ovo je čovek koji je direktor Turističke organizacije Pančevo, koji upravlja ovim splavom, gde je generalni sekretar Vlade, dovodio batinaše, ovo je Nikola Stoiljković, možda ovako krupno RTS bolje vidi. Dakle, javni funkcioner SNS u Pančevu, inače građanima poznat kao lice koje je maltretiralo ne Pančevce, njih svakodnevno maltretira, ali je maltretirao i građane Lučana 2018. godine. Evo, ga ovde na izborima kada je Dijana Hrkalović rukovodila i maltretirala takođe građane Lučana, koji je napao novinara televizije N Dušana Mlađenovića, snima redovno dronom zaposlene u javnom sektoru, na opozicionim okupljanjima da bi ih direktori privodili, a inače, evo ga u društvu potpredsednika izvršnog odbora SNS, Branka Malovića.

Prema tome, Novaka Nedića smenite odmah. Nikolu Stoiljkovića privedite odmah i molim vas da rešiti ovo ili da nam kažete po kom nalogu ste ili po kom zadatku, gospođo Brnabić poslali pretorijance na građane Srbije. Hvala vam.

Whoops, looks like something went wrong.