Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.05.2023.

5. dan rada

PRIVREMENE STENOGRAFSKE BELEŠKE
(neredigovane i neautorizovane)

REPUBLIKA SRBIJA
NARODNA SKUPŠTINA

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja

01 Broj 06-2/120-23

5. dan rada

25.05.2023

Beograd

Sednicu je otvorio: Vladimir Orlić

Sednica je trajala od 10:10 do 19:00

POSLANIČKO PITANJE

...
Zeleno-levi front

Radomir Lazović

ZELENO - LEVI KLUB, NE DAVIMO BEOGRAD, MORAMO
Hvala vam, predsedavajući na toj mogućnosti koja mi po zakonu pripada.

E pa sada, ja bih hteo da pokažem građanima kako ovo izgleda. Dakle, ja postavim konkretno pitanje, postavim pitanje kako je moguće da na „Pinku“ i „Hepiju“ imamo godinama kontinuirano izlaganje nasilju naših građana, imamo konkretno da jedan kriminalac stoji i objašnjava nam da li je bolje ubiti čoveka ćebetom, pa da se ne primeti ili je bolje na drugi način?

Imamo u programu uživo popodnevnom objašnjavanje od strane urednika „Politike“, da li je bolje ubijati sekirom ili je bolje pucati na aktiviste opozicione i vi meni sada nemate toliko morala, toliko nemate u sebi ljudskosti da rečju jednom odgovorite na to.

Ljudi ovo je glavni urednik, a sada će ovaj iz režije da skloni, ovo je glavni urednik „Hepija“, koji u programu uživo stoji sa pištoljem, ljudi, s pištoljem, pa imajte barem malo obraza da kažete reč o tome.

Ovo daje rezultat tragedije ljudi. Ovo naše društvo, našu decu izlaže užasnim stvarima. Ovo je voditeljka jutarnjeg programa na drugoj televiziji, Jovana Jeremić, koja se slika sa oružjem i propagira. Ovo ovde vam je naš kolega Bajatović koji se slika sa oružjem. Ovo ovde vam je jedan od bivših ministara koji se hvali oružjem.

Ljudi, nije normalno ovo. Znate i vi da nije normalno, ljudi. Znate i vi, imam ovih slika koliko hoćete, imamo ovoga koliko želite. Ovo ste vi, na ovaj način ste ovu našu državu zadojili nasiljem. Da li je dovoljno? Koliko mrtvih je dovoljno? Daj, priznajte da ovo nije normalno. Ovo nije normalno, ljudi. Hajde da stanemo ovde, oduzmite frekvenciju nacionalnu…